Dilek Doğan davasında polis saldırısı: Duruşma 12 Ekim'e ertelendi...

Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin davanın 3. duruşması bugün görüldü. Duruşmayı izlemek ve Dilek Doğan'ın ailesiyle dayanışmak için gelenlere polis saldırdı, 19 kişi gözaltına alındı. Duruşma 12 Ekim tarihine ertelendi.

DHA

İstanbul Adalet Sarayı'nın 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan özel harekat polisi Y.M. katılmazken, Dilek Doğan'ın Ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu.

Doğan ailesinin avukatları, duruşmanın kapalı yapılması yönündeki kararın kaldırılması talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti, "kamu güvenliği" iddiasıyla bu talebi reddetti. Duruşmada, Dilek Doğan'ın hayatını kaybettiği olay gününe ait görüntülerin izlendiği öğrenildi.

POLİS SALDIRISI

Duruşma öncesi davayı takip etmek isteyenler polis saldırısına uğradı. İlk olarak 'Dilek Doğan için adalet istiyoruz' pankartı açarak 'Katil polis yargılansın, 'Dilek Doğan ölümsüzdür' sloganları atan 5 kişi gözaltına alındı.

Daha sonra pankart açmaya çalışan 1 kişi daha gözaltına alınarak sürüklenerek gözaltı otobüsüne götürüldü.

Adliye içerisinde de pankart açmaya çalışan 2 kişi daha gözaltına alındı.

'Dilek'in katili tutuklansın' sloganı atan 2 kadın daha gözaltına alındı.

Yine polis davayı takip eden 8 kişi daha gözaltına aldı. Toplam gözaltı sayısı 19 oldu.

DURUŞMA GÜNÜNE AİT GÖRÜNTÜLER İZLENDİ

Doğan ailesinin avukatları, duruşmanın kapalı yapılması yönündeki kararın kaldırılması talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti, kamu güvenliği gerekçesiyle bu talebi reddetti. Duruşmada, Dilek Doğan'ın hayatını kaybettiği olay gününe ait görüntülerin izlendiği öğrenildi.

Görüntülerin izlenmesinin ardından taraf avukatların talepleri alındı.

TELSİZ KONUŞMALARI İSTENDİ

Taleplerin ardından mahkeme heyeti, olay günü saat 03.30-05.30 arasındaki tüm telsiz konuşmalarının istenilmesine karar verdi. Şikayetçilerin talebi üzerine olaya ilişkin görüntülerde çıkarma yapılıp yapılmadığının teknik olarak tespiti için bilirkişiye gönderilmesine de karar veren mahkeme heyeti, görüntüyü kaydeden kameranın hard diski bulunup bulunmadığının sorulmasına, varsa bu hard diskin inceleme yapılması için celbinin istenmesini kararlaştırdı.

REDDİ HAKİM TALEBİ

Ayrıca şikayetçilerin, mahkemenin taraflı tavır içerisinde bulunduğu, sanığa güvence verildiği ve adli bir kararın bu mahkemeden çıkmayacağı yönündeki beyanlarının reddi hakim niteliğinde olduğu gerekçesiyle bu talebin incelenmesi için dosyanın bir üst mahkeme olan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti.

Duruşma, 12 Ekim'e ertelendi.