Dikmen NHKM'nin Aydınlanma Okulu ilk mezunlarını verdi

Dikmen Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde Nisan'da yola çıkan, 4-6 ve 7-12 yaş grubu çocuklar ile ebeveynleri için düzenlenen Aydınlanma Okulu ilk mezunlarını verdi. Dikmen NHKM'deki Aydınlanma Okulu Eylül'de yeniden başlayacak.

soL-Ankara

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Dikmen Şubesi’nde Nisan-Haziran tarihleri arasında 4-6 ve 7-12 yaş grubu çocuklar ve ebeveynleri için düzenlenen Aydınlanma Okulu ilk mezunlarını verdi. 

İçeriğinde evrim, bilim, çocuk hakları, çocukların cinsel istismardan ve gerici girdilerden korunması konuları, rasathane, müze ve doğa gezileri bulunan Aydınlanma Okulu’nun ilk mezunlarına katılım belgeleri hafta sonu düzenlenen törenle verildi.

Törende Aziz Nesin'in “Çocuklarıma” ve Nazım Hikmet’in “Dünyayı Çocuklara Verelim” şiirlerinin okunmasının ardından, ebeveynler Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi adına törene katılan Özlem Şen ile Aydınlanma Hareketi ve zorunlu din derslerine karşı verilen mücadele üzerine sohbet ettiler. Sohbette çeşitli illerde süren imam hatip okulları karşıtı mücadele, zorunlu din derslerine karşı verilen hukuki mücadeleler konuşuldu. Aydınlanma Okulu deneyiminin farklı yerelliklere taşınması konusunda Aydınlanma Hareketi’nin sağladığı olanaklar ele alındı.

EYLÜL'DE YENİDEN BAŞLAYACAK

Çocuklara paylaşımcı, merak eden, hayal kuran, soran-sorgulayan, eleştiren, araştıran, dinleyen ve okuyan bir formasyon kazandırma hedefiyle yola çıkan Aydınlanma Okulu’nun gelecek dönem tüm eğitim-öğretim dönemini kapsayacak şekilde Eylül ayında başlaması planlanıyor.

Aralarında eğitimcilerin de bulunduğu ebeveynlerle yapılan değerlendirme toplantısında, hedeflenen kazanımların sağlanabilmesi için Aydınlanma Okulu müfredatının yaz aylarında eğitimci, psikolog, akademisyen ve pedagoglarla tartışılmasına karar verildi. Alınan kararlar arasında okulun sadece çocuklar için değil, ebeveynler için de dönüştürücü bir niteliğe kavuşması, aydınlanma mücadelesine katkı koyması, okullarda kendini yalnız hisseden eğitimci ve velilere ulaşılması da yer aldı.