Didim'deki cinayetin altından insan kaçakçılığı çıktı

Aydın'ın Didim ilçesinde, cesedi yanmış bir şekilde bulunan 37 yaşındaki Eylem Gülçün Kanık cinayetinin altından insan kaçakçılığı çıktı.

7 Ekim Cumartesi günü, Çamlık Mahallesi Manastır Koyu civarında bir kadının cansız bedeni yanmış şekilde bulundu. Çevredekilerin cesedi fark etmesi üzerine durumu yetkililere bildirmesi ile polis ekipleri çevrede  güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan cinayet masası ekipleri, cesedin 37 yaşındaki Eylem Gülçin Kanık’a ait olduğunu belirledi. Kadının cep telefonu kayıtları ve çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis Kanık'ın 5 kişilik grup tarafından yakılarak öldürüldüğünü belirledi. 

Telefon kayıtları ve görüntülerden yolan çıkan ekipler olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden işlemleri önce tamamlanan E.D. ve S.Ç., sevk edildiği adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Gözaltında tutulan baba M.K (41) ile oğulları G.K. (17) ve Y.K. (16) emniyetteki sorgularının ardından Didim Adliyesine sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan baba ve oğulları da tutuklandı. G.K. ve Y.K. İzmir’deki Şakran Cezaevine, baba M.K. ise Aydın Cezaevine sevk edildi.

Tutuklanan 5 kişinin Kanık'ı deniz yoluyla Didim üzerinden Yunan adalarına geçirecekleri vaadi ile kandırdıkları, parasını aldıktan sonra ise öldürdükleri, delilleri ortadan kaldırmak için de cesedi yaktıkları üzerinde duruluyor.