Dicle'de, üçü kardeş 4 çocuk boğuldu!

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün akşam saatlerinde serinlemek için Dicle Nehri'ne giren 3'ü kardeş 4 çocuk akıntıya kapılarak kaybolmuş, gece yapılan aramalarda 3 çocuğun cesedine ulaşılmıştı; kayıp olan 1 çocuğun daha cesedi bulundu.

DHA

 

Bugün sabah saatlerine kadar süren arama çalışmaları sonunda yaşları 8 ila 11 arasında değişen çocukların cesetlerine ulaşıldı. Cizre İlçesi'nde dün akşam saat 19.30 sularında Konak Mahallesi'ndeki TOKİ Konutları mevkiinde kardeş olan İsa, Mahmut ve Mustafa ile amca çocukları Haşim Acar olmak üzere 4 çocuk, serinlemek için girdiği Dicle Nehri'nde akıntıya kapılarak kayboldu. Yaşları 8 ile 11 arasında değişen 4 çocuktan Haşim Acar, amcası Osman Acar tarafından sudan çıkarılıp hastaneye yetiştirildi. Ancak hastanede doktorların bütün çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.Olayın duyulması ile birlikte olay yerine gelen vatandaşlar suda kaybolan çocukları gecenin karanlığına rağmen, ellerinde fener ve lambalarla su ve nehir kıyısında aramaya başladı. Vatandaşların kendi imkanlarıyla yaptığı arama çalışmaları sonuç vermeyince Cizre Belediyesi su altı arama ve kurtarma ekibine haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen dalgıçlar, kayıp çocukları bulmak için çalışmalara başladı.
Dalgıçların kısıtlı imkanlara ve gece karanlığına rağmen, nehirde yapmış olduğu arama, kurtarma çalışmalarında 10 yaşındaki İsa Acar ile kardeşi 11 yaşındaki Mahmut Acar'ın cansız bedenleri dalgıçlar tarafından sudan çıkarıldı. Sabah erken saatlerde ise Mustafa Acar'ın cansız bedeni sudan çıkarıldı. Nehirden çıkarılan çocukların cesetleri, olay yerindeki ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Çocuklardan Mahmut ve Mustafa'nın da ikiz olduğu öğrenildi.