Devrimci işçi önderi Kamil Kinkır İstanbul'da anıldı

Devrimci işçi önderi Kamil Kinkır ölümünün yıldönümünde anıldı. Anmada, "Sayın Kamil Kinkır'ı, çalışma arkadaşlarının Kamil ağabeyini, bizim Kamil yoldaşımızı anıyoruz" denildi.

Haber Merkezi

Devrimci işçi önderi Kamil Kinkır, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Türkiye Komünist Partisi'nin düzenlediği etkinlikle anıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Zehra Güner, konuşmasında Kamil Kinkır'ın sendikacılığının yanında devrimci ve komünist yönünü de vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından TKP Merkez Komite üyesi Mehmet Kuzulugil söz aldı. Kuzulugil yaptığı konuşmada "TKP adına Kamil yoldaşı selamlıyoruz. Burada yaptığımız anmalarda mücadelesiyle bize önemli dersler bırakmış kişileri anıyoruz. Bugün de Birleşik Metal-İş Genel Başkanlığı yapmış Sayın Kamil Kinkır'ı, çalışma arkadaşlarının Kamil ağabeyini, bizim Kamil yoldaşımızı anıyoruz. Önemli bir isim olarak Sayın Kamil Kinkır'a, bizim 'Kamil ağabeyimiz' diyebiliyoruz işçi sınıfı siyasetinde, burjuva siyasetinde ise bu mümkün değil" dedi. 

'SENDİKACILIKLA İLİŞKİSİ İŞÇİ ÖNDERLİĞİ OLDU'

Birleşik Metal-İş örgütlenme uzman Alparslan Savaş da bir konuşma gerçekleştirdi. Savaş, "Kamil Kinkir'ın hayatında hem sendikal önderlik hem de örgütlü kimlik ve siyaset açısından dersler var. Kamil Kinkır işçi sınıfının güncel çıkarları için verilen mücadelelerin, sınıfın tarihsel çıkarlarından ayrılamayacağını ömrü boyunca savundu. Sendikacılıkla ilişkisi hiçbir zaman bir meslek ilişkisi olmadı. Onun sendikacılıkla ilişkisi her zaman işçi önderliği olmuştur. Maalesef bugün sendikacılık bir meslekten ibarettir. 'Kurtuluş sosyalizm mücadelesini örgütlü olarak vermektir' diyordu. Hayatının her döneminde örgütlü mücadeleyi sürdürdü" ifadelerini kullandı.

Sinevizyon gösteriminin yapıldığı anmada, Birleşik Metal-İş eski Genel Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Aykanat ve Kamil Kinkır'ın mücadele arkadaşları da söz aldı. Anma, Serkan Öngel'in Kinkır anısına yazdığı şiiri okumasıyla son buldu.