Devlet koruması altındaki çocukları imamlar eğitiyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’yla birlikte devlet koruması altındaki çocuklara yönelik 'Değerler Eğitimi Kampı' düzenledi. Din görevlilerinin 'eğitimci' olarak görev aldığı kampta çocuklara 'Allah sevgisi, şükür, kanaatkarlık' gibi konular anlatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’yla birlikte “Değerler Eğitimi Kampı” düzenledi. Kastamonu’nda düzenlenen ve 16 ilden 157 koruma altındaki çocuğun katılımıyla gerçekleşen eğitim kampında din görevlileri "eğitimci" olarak görev aldı. Devlet koruması altındaki çocukların katıldığı kampta verilen eğitimler arasında, “Allah sevgisi, peygamber sevgisi, Kuran, şükür, kanaatkarlık” gibi konular yer aldı. 

DİN GÖREVLİLERİ EĞİTİMCİ OLDU

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 2011 yılında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen eğitime 13 ilâ 18 yaş arasındaki çocukların katıldığı öğrenildi. Din görevlilerinin "eğitimci" olarak yer aldığı etkinliğin amacı, “Çocuk bakım kuruluşlarında kalan çocuklar için günlük hayatta kullanabilecekleri ve yaşlarına göre indirgenmiş bir anlatımla dini, manevi ve ahlaki değerlere yönelik eğitimler verilmesi” ifadesiyle açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, din görevlilerinin “mahremiyet bilinci”ni anlattığı eğitimlerin sürekli hale getirileceği ifade edildi. Benzer eğitimlerin kamu kuruluşlarında görev yapan personele yönelik olarak da düzenleneceği bildirildi. Koruma ve bakım altındaki çocukların “hayata kazandırılması” amacıyla verilen eğitimlerin konu başlıkları arasında “Şükür, kanaatkarlık, sabır, Allah sevgisi, ibadetin kazandırdıkları, temel ilmihal bilgileri” yer aldı.