Destici'den 'ittifak' açıklaması: BBP, ittifakın yanındadır

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP ve MHP'nin ittifak çalışmalarına ilişkin, "BBP, ittifakın yanındadır. İnşallah BBP de bu ittifakın içinde yer alacaktır" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında,  AKP ve MHP arasındaki ittifak çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde gündeme ilişkin her şeyi konuştuklarını belirten Destici, gazetecilerin, "BBP bu ittifakın içerisinde hangi formülle yer alacak?" sorusu üzerine, buna partinin yetkili kurullarının karar vereceğini söyledi.

"AKP- MHP ittifakına nasıl bir çerçevede dahil olacaksınız?" sorusu üzerine de Destici, seçim ittifakına ilişkin üç formül olduğunu belirterek, "Bunlardan hangisiyle gireceğimize ittifakın içinde olan diğer siyasi partilerimizle de görüşerek, istişare ederek hep birlikte karar vereceğiz." dedi.

"AK Parti listelerine isim vermeniz söz konusu mu?" sorusuna Destici, ittifakla ilgili görüşmelerin, çalışmaların problemsiz, olumlu bir şekilde devam ettiği yanıtını verdi. BBP'nin bu ittifakı çok değerli bulduğunu ve önemsediğini ifade eden Destici, "BBP ittifakın yanındadır. İnşallah görüşmelerimiz olumlu bir şekilde seyretmektedir. BBP de bu ittifakın içinde yer alacaktır. Bu bir uzlaşma işidir. Burada olumlu anlamda ne kadar katkı sağlarsanız, memleketinize, milletinize o kadar hizmet etmiş olursunuz. 'Tukaka' diyerek bu işlerden sonuç alınmaz. 'Tukaka' diyenlerin de işine yaramaz. Tavşan dağı aşar sen de arkasından bakarsın." diye konuştu.