Deprem sonrası Bodrum ve Datça'da son durum

Bodrum ve Datça'da deprem sonrası duruma ilişkin belediye başkanlarından açıklamalar yapıldı.

Ege Denizi açıklarında meydana gelen 6.3 şiddetindeki deprem sonrası sarsıntıdan en çok etkilenen Bodrum ve Datça ilçelerindeki durumlara ilişkin açıklama yapıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Can kaybı konusunda bize bir bilgi gelmedi. Devlet hastanesine gelen bir vaka yok. Evlerde olun bazı zararlar var. Devrilen dolaplar, kırılan bardaklar, çanaklar var. Şu anda Bodrum Yarımadası’na gelen halk otellerinin bahçesinde sokaklarda duruyorlar. Bir panik yaşanıyor. Yaralı yok şu an için. İki elektrik direği devrildi. Ufak yangınlar var. Yol çökmeleri, toprak kaymaları var" açıklaması yaptı.

'DATÇA'DA HİSSEDİLEN EN ŞİDDETLİ DEPREM'

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Datça'da ilk defa bu kadar şiddetli bir depremle karşı karşıya kaldık. Bütün halk sokakta. Edindiğimiz bilgiye göre; yIkılan bir yerimiz yok. Datça'nın bütün sokakları dolaştım. Herhangi bir şey yok. Köylerden net bir bilgi ise henüz gelmedi. Ama oralarda yüksek katlı binalar yok. Umarım oralardan da kötü haber gelmeyecek."