'Denizlere sözümüz budur: Başladığımız işi bitireceğiz'

Devrimci gençlik liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan bundan 44 yıl önce idam edilmişti. Denizlerin idamının yıl dönümünde bir açıklama yapan Komünist Gençlik, "Başladığımız işi bitireceğiz, sosyalist Türkiye'yi kuracağız" dedi.

Haber Merkezi

Denizlerin idamının yıl dönümü dolayısıyla Komünist Gençlik bir açıklama yayınladı. "Başladığımız işi bitireceğiz, sosyalist Türkiye'yi kuracağız" başlıklı açıklamada "Her 6 Mayıs’ta sermaye sınıfının dinci, piyasacı karanlığa gömdüğü ülkemizin bizden, Denizlerin başladığı işi bitirmemizi, aydınlık ve sosyalist bir Türkiye’yi kurmamızı hiç olmadığı kadar beklediğini duyumsarız" ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Başladığımız işi bitireceğiz
SOSYALİST TÜRKİYE’Yİ KURACAĞIZ

6 Mayıs Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın köhnemiş sermaye diktatörlüğü tarafından katledilişinin yıl dönümü.

Türkiye’de emperyalizme kök söktüren, 6. Filo’yu Dolmabahçe’den denize döken, patronların ve toprak ağalarının yarattığı karanlığın üzerine dalga dalga Aydınlık olup yürüyen bir gençlik hareketinin devrimci ruhunu temsil ediyordu, üç fidan. 12 Mart cuntasının kararı ve TBMM’de iki elini birden kaldıran gericilerin desteğiyle idam edildiler.

6 Mayıs, bize safımızı, sınıfımızı ve değerlerimizi hatırlatan bir tarihtir. İki elini birden kaldıran gericilerin ise suçlarına mazeret aradığı, bir yandan hala kendini emperyalistlerin kullanımına sunarken “kullanıldık” dediği, alınlarındaki yıkanmaz lekenin tekrar tekrar yüzlerine çalındığı bir tarih…

Tecavüzcülerin önüne yatan onursuzların, laikliği tartışma konusu edebileceğini sanan yobazların, Orta Doğu’da NATO’nun tetikçiliğine soyunmuş işbirlikçilerin, insana düşman diktatörün bir anda topraktan fışkırmadığını hatırlarız, 6 Mayıs dendiğinde.

Onların Komünizmle Mücadele Dernekleri’nden, Milli Türk Talebe Birlikleri’nden, “üç üç üç” tezahüratlarının atıldığı parlamento oturumlarından, Denizlerin karşısına dikilip kavga ettiği o karanlığın içerisinden geldiklerini unutmadık.

Bu karanlık, Kanlı Pazar’da uğruna işçi kanı döktüğü Türkiye sermaye sınıfı tarafından örgütlendi, savaş gemilerini kıble kabul ettiği emperyalistler tarafından büyütüldü. Geçmişten bugüne ülkemizi boğan, halkımıza yoksulluğu, savaşı ve cehaleti dayatan bu karanlık, insanlık namına ve nihai olarak yenilmek zorundadır!

Her 6 Mayıs’ta sermaye sınıfının dinci, piyasacı karanlığa gömdüğü ülkemizin bizden, Denizlerin başladığı işi bitirmemizi, aydınlık ve sosyalist bir Türkiye’yi kurmamızı hiç olmadığı kadar beklediğini duyumsarız.

İmam Hatip’e dönüştürülen okulunda kapanmaya zorlanan kız çocuğunun, iş cinayetinin kader olduğunu kabul etmeyip kent merkezine yürüyen grevci işçinin, NATO’nun çıkardığı savaşlardan kaçıp ülkemizde İslamcıların örümcek ağlarına terk edilen mültecinin, Artvin’de ormanını koruyan köylünün hayattan beklediği bundan başka bir şey değildir.

Bizim Denizlere sözümüz de budur.

Başladığınız işi bitireceğiz!