Deniz doldurmak 'olağan' oldu: Havalimanı için tonlarca hafriyat denize döküldü, AKP medyası övgüyle bahsetti

Rize-Artvin Havalimanı inşaatı için tonlarca toprakla deniz dolduruluyor. AKP'nin propagandaları sonucu, söz konusu havaalanıysa deniz doldurmak da, ağaç katletmek de, kuşların göç yollarını engellemek de olağan kılınmaya çalışılıyor.

Haber Merkezi

Havaalanlarına bir yenisini eklemek için denizin doldurulduğu görüntüler çıktı.

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında toprak toprak denizin doldurulduğu görüldü.

100 MİLYON TON DOLGU

Pazar ve Çayeli ilçeleri arasındaki çalışmalar 17- 25 metre derinlik arasında yürütülürken, taş ocakları ve yol genişletme çalışmalarından çıkan hafriyatlar dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Ayrıca havalimanının bitimine kadar 100 milyon ton dolgu malzemesi kullanılacağı da yapılan duyurular arasında.

DENİZ DOLDURMAK, AĞAÇ KATLETMEK...

İnşaat söz konusuysa artık deniz doldurmanın olağan hale getirildiği biliniyor. AKP medyasının da söz konusu işlemi "övünç kaynağı" olarak sunduğu görüldü.

Sabah gazetesinin internet sitesinde söz konusu haber, "Havalimanı, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra Türkiye'de ikinci deniz dolgusu üzerine yapılan havalimanı olacak" şeklinde verildi.

AKP'nin havaalanları projelerini milyar liralık ihalelerle "hizmet" adı altında propaganda aracı yaptığı ise bilinen gerçek. Söz konusu havaalanıysa deniz doldurmanın, ormanları katletmenin, kuşların göç yollarını sabote etmenin olağan kılınmaya çalışılması yaşanan akıl tutulmasını da gözler önüne seriyor.