Deniz Baykal'dan 'kaset' açıklaması

Deniz Baykal, 'kaset' soruşturması kapsamında yapılan gözaltıları herkes gibi kendisinin de izlediğini söyledi.

Antalya'da bulunan ​CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 'kaset' soruşturmasında yapılan gözaltılar hakkında yorum yapmak istemediğini söyledi.

Kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, herkes gibi kendisinin de bu gelişmeleri izlediğini belirten Deniz Baykal, birkaç gün içinde katılacağı canlı yayın programında gündemdeki gelişmeleri değerlendireceğini söyledi.

'BUNDAN İNŞALLAH BİR ŞEY ÇIKAR'
Deniz Baykal, daha sonra Antalya'daki evinin çıkışında kısa bir değerlendirmede bulundu. "Benim bir bilgim yok, benim bilgim dışında gelişen bir tablo bu. Ne ifade eder, ne ortaya koyar doğrusu bilemiyorum" diyen Baykal, "İlgiyle izliyoruz. Bekleyeceğiz, göreceğiz yani. Daha önce de benzer açıklamalar yapılmıştı, tutuklamalar, gözaltılar olmuştu. Oradan birşey çıkmadı, bundan bir şey çıkar mı, inşallah çıkar. Çıkmasını diliyorum ama şimdiden bir şey söyleyemem" diye konuştu.

89 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Ankara Başsavcılığı, Deniz Baykal ve MHP'li bazı milletvekillerinin istifasına neden olan 'kaset' soruşturmasıyla ilgili 89 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, dün itibariyle 36 kişi gözaltına alınmıştı.