Demirtaş'tan dokunulmazlık çıkışı: Genel Kurul'a geldiğinde direniş ortaya koyacağız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlık teklifi Meclis Genel Kurulu'na geldiğinde direniş ortaya koyacaklarını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, dokunulmazlık teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Diken'de yer alan habere göre, Reuters’a konuşan Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla HDP’nin tasfiye edilmeye çalışıldığını söyledi: “Siyasi kanalların tıkanması Türkiye’nin her yerinde daha fazla şiddete davetiyedir. Dokunulmazlıklar adı altında HDP’nin tasfiye edilmesi çabasını engellemeye çalışmamızın nedeni de budur. Kendimize dair bir kaygımız yok. Zaten mevcut durumda çok şiddet var, bir de parlamentonun tümden tıkanması ve HDP’nin atılması işi iyice çığırından çıkarabilir.”

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının önüne geçmek için her türlü mücadeleyi vereceklerini söyleyen Demirtaş, “Teklif Genel Kurul’a geldiğinde de, savcı ve hakimler bizi mahkemeye davet ettiklerinde de direniş ortaya koyacağız. Kendi ayağımızla, isteyerek o mahkemelere gitmeyeceğiz, bizi götürmek istiyorlarsa zorla götürmek zorunda kalacaklar. Bu da yeni bir kriz demektir” diye konuştu.

“Eğer halkın seçtiklerini hileyle ve çoğunluğa dayanarak parlamento dışına itiyorsanız, o halk artık kendi geleceğini tartışma hakkına sahip hale gelir. BM kararlarında da bu çok net ifade edilmiştir.”

‘Birden fazla parlamento’dan kastının ayrılık anlamına gelmediğini belirten HDP lideri, halkın bu konuyu tartışma hakkına sahip olduğunu söyledi.