Demirtaş iftarda konuştu: Yargıtay ve Danıştay saraya bağlanacak!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Danıştay Kanunu'ndaki değişikliklere tepki göstererek, "Saraydaki zat bizzat anayasaya karşı anayasayı ihlal suçu işlemiştir. Var mı Türkiye'de ona karşı soruşturma yürütecek bir yargı makamı, yok. Yargıtay ve Danıştay başta olmak üzere artık saraya bağlı hakimler, savcılar atanacak" dedi.

DHA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Siirt'te partisinin düzenlediği iftar programına katıldı.

KADİR GECESİNİ KUTLADI

Kadir Gecesi'ni kutlayan ve gecenen bu topraklar için barışa vesile olmasını dileyen Demirtaş, Siirt'te düzenleyecekleri iftar programı için valiliğin engellemeleriyle karşılaştıklarını söyleyerek tepki gösterdi.

Demirtaş, konuşmasında, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'unun İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırı esnasında Meclis'te görüşülmesine değinerek şöyle konuştu:

"Saraydaki zat bizzat anayasaya karşı, anayasayı ihlal suçu işlemiştir. Var mı Türkiye'de ona karşı soruşturma yürütecek bir yargı makamı, yok. Hepsini teslim aldılar. Bakın daha 3 gün önce parlamentoda yüksek yargı ile ilgili değişikliği öngören yasa tasarısı görüldü. Yargıtay ve Danıştay başta olmak üzere artık saraya bağlı ve saraya yakın hakimler savcılar oraya atanacaktır. Bu kanun görüşülüyordu, bu kanun görüşüldüğü saatlerde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir katliam yaşandı. Barbarca, vahşice insanlığa sığmayacak bir katliam yapıldı. 44 kişi öldü, şu saate kadar 280 insan yaralandı. Memleketin en büyük havalimanını havaya uçurmuşlar, parlamentoda Meclis çalışmasına ara bile vermedi. AKP'liler ille de bu yasayı hemen çıkaracağız diye dayatıyorlardı. Çünkü saraydan emir almışlar. Memlekette kıyamet de kopsa, acilen bu yasayı çıkaracaksınız, Danıştay'ı, Yargıtay'ı acilen sarayın emrine koyacağız. Şimdi parlamento bir kişiden emir alarak çalışıyorsa orada artık halk iradesi kalmamıştır, milli irade kalmamıştır. Dedim ya balık baştan kokmuş, hükümet saraya bakıyor, milletvekilleri saraya bakıyor. Başbakan desen, zaten sıfatı resmi olarak başbakan.4-C geçici taşeron işçi gibi, sarayın kapısında bekliyorlar. Ne zaman işten çıkarılacaksa itiraz da etmiyorlar, şikayet de etmiyorlar. Valileri artık isim isim saraydaki zat belirliyor, kendisine yakın kişiler dışında kimseyi istemiyor. Üniversite rektörleri artık saraya bakıyorlar, saraya karşı en küçük itiraz edeni, vatan haini terörist bölücü düşman ilan edip linç ediyorlar."