Davutoğlu'nun övündüğü MİT tırları, hangi katillere gitmişti?

MİT tırlarında taşınan silahların Türkmenlere gittiğini "gururla" söyleyen Davutoğlu'nun silah yolladığı bölgede, binlerce Alevi ve Ermeni katledilmişti.

Cumhuriyet gazetesinin dün yayınladığı görüntülerde, MİT tırlarının Suriye'ye "insani yardım" adı altında taşıdığı silahların varlığı görülmüş, başından beri silah yardımını yalanlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AKP kurmaylarının yalan ifadeleri ortaya çıkmıştı.

Davutoğlu'nun bugünkü itirafı ise; "yardımların" Türkmen köylerine gittiği yönünde oldu. Başbakan; "Evet, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyordu. Dibimizde bir savaş olacak, orada da Türkmen kardeşlerimiz, Arap kardeşlerimiz, Kürt kardeşlerimiz katledilecek; biz de seyredeceğiz öyle mi?" diye konuştu.

Başbakan'ın sözünü ettiği Türkmen köylerinde, Reyhanlı katliamının arkasında olduğu düşünülen ve çetesiyle birlikte Alevi köylerini basarak yaklaşık 1500 kişiyi öldüren Heysem Topalca, katliamlara komutanlık yapıyordu. Aynı Topalca, MİT tarafından verilen silahları Suriye'deki katliamlarda kullanmak üzere bölgeye taşıyan kişi olarak biliniyor.

Şubat ayında Suriye'nin Lazkiye bölgesinde kontrolü ele geçiren Suriye Ordusu, Bayır Bucak isimli Türkmen köyünde İslamcı çetelere mensup militanları gözaltına almış ve gözaltı listesinde Bassam Topalca ile beraber ismi verilmeyen bir Topalca daha yer almıştı. Bu kişinin 2013 yılı sonlarında ortadan kaybolan çete komutanlarından Heysem Topalca olduğu iddia edilmişti.

REYHANLI'NIN ARDINDAKİ, MİT'İN GÖZDESİ, ALEVİ KATLİAMCISI TOPALCA

Suriye’de yüzlerce sivilin katledilmesine bizzat katılan Heysem Topalca, Türkiye’ye Suriye'de çatışmalar başlamadan önce gelip, sınır köylerinde eğitim alan, Türkmen bölgesindeki ilk ayaklanmayı Suriye polis karakollarına saldırarak organize edenlerden biri olarak biliniyor. Suriye'de Şabanlı Karakolunu basarak 11 polisi 'İslamcı yöntemlerle' katleden Topalca'nın, mallarına el koymak için onlarca Alevi’yi de gözünü kırpmadan öldürdüğü belirtiliyor. 

Topalca'nın Türk Emniyet güçleri ile iyi ilişkiler içerisinde olduğu, emniyete çalıştığı, Özellikle Yayladağı Emniyet Müdürlüğü'ne sık gidip geldiği, 300 civarında silahlı adamı olduğu, bu adamlarıyla birlikte bölgede yağma ve katliamlar yaptığı iddia edilmişti.

">http://haber.sol.org.tr/dunyadan/heysem-topalca-suriyede-yakalandi-haber...

Türkmen kökenli Heysem Topalca’nın El Kaide ve diğer radikal İslamcı örgütlerin sınır geçişlerini sağlayan, cinayetlere bizzat katılan, terör çetelerine silah ve mühimmat sağlayan, Reyhanlı saldırısını organize eden kişi olduğu da öne sürülmüştü.

CİHATÇILAR KOORDİNAT VERMİŞ, TSK VURMUŞ

Geçtiğimiz yıl Suriye'nin Ermeni yerleşimcilerin bulunduğu Kesab kasabasına yönelik saldırılarda da TSK'nın topçu ateşi desteğinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. 

Davutoğlu'nun "Türkmen kardeşlerinden" olan Bayır Bucak Türkmen Cephesi’nin komutanlarından Adil Orli'nin, kardeşi Ayhan Orli aracılığıyla Whatsapp uygulamasıyla ateş açılmasını istedikleri yerin koordinatlarını Yayladağı Gençlik Derneği Başkanı ve AKP delegesi Mehmet Toktaş isimli kişiye bildirdiği, ikili arasındaki konuşmalarda cephane yardımı için de “Ankara” ile görüşüleceğinden de bahsedildiği görülmüştü.

Orli’nin eski Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz’la yaptığı görüşmede de bir grup cihatçının sınırdan geçiş yapması için yardımını istediği konuşmalar da dinlemeye takılmış, geçen yıl Mart ayında Türkmen birlikleri, Nusra Cephesi ve İslami Cephe’nin ganimet anlamına gelen “Enfal” adını verdikleri ortak operasyonla önce İslamcıların eline geçen bölgede Suriye ordu birlikleri haftalar sonra yeniden denetimi sağlamıştı.

Orli’nin, “Sizin buradaki atışlar hayırlı oldu. Arkadaşlar da gerisini halettiler yani ama hâlâ 7 nokta var. Bunlara birer tane atsanız yeter” şeklindeki konuşmaları daha önce de Türkiye topraklarından Suriye’ye ateş açıldığını göstermişti.