Davutoğlu'na yakın gazeteden Numan Kurtulmuş'a: Laf çakıp geçmesin!

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş’un "Suriye politikası baştan yanlıştı" sözlerine, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakın gazeteden yanıt geldi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş’un Suriye’ye ilişkin sözlerine eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesinden yanıt geldi.

OdaTV'nin haberine göre Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak köşesinde Numan Kurtulmuş’un "Suriye politikası baştan yanlıştı" sözlerini eleştirdi. “Numan Kurtulmuş’un ‘başından beri’ beğenmediği siyaset, başını Erdoğan’ın çektiği ve halen cari olan siyasetin ta kendisi.” diye yazan Hakan Albayrak, şöyle devam etti:

“Eleştiri hakkı elbette var ve ben de zaten ‘Buyursun, eleştirsin. Eleştirisi neyse açıkça söylesin’ diyorum; ‘Laf çakıp geçmesin!’ Laf çakıp geçtiği için Suriye siyaseti konusunda ciddi ve verimli bir tartışmaya yol açmıyor, sadece ‘Başımıza ne geldiyse Davutoğlu’nun dış politikası yüzünden geldi’ tezviratına hizmet ediyor.”

'ELEŞTİRİLER DAVUTOĞLU'NU HEDEF ALIYOR'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren yazısında, Numan Kurtulmuş’un Suriye’ye ilişkin yaptığı eleştirilerle eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu hedef aldığını yazdı. Taşgetiren yazısınındaki o bölüm şöyle:

“Hürriyet gazetesinde Sayın Kurtulmuş’un sözlerinden ‘Suriye baştan yanlıştı’ bölümünün başlıklandırılacağını tahmin etmek zor değil. Bu sözün Türkiye’de Kılıçdaroğlu’ndan başlamak üzere alıcıları vardır ve Hürriyet gazetesi de onlar arasındadır. Hedef de bellidir: Ahmet Davutoğlu.”

'DAVUTOĞLU ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATTI'

Dış politikada Ahmet Davutoğlu’nun önemli başarılara imza attığını yazan Hakan Albayrak, “Davutoğlu’nu Türkiye’yi yalnızlaştırmakla suçlayan, sonra da ‘Dost ülke olarak bize Rusya yeter’ algısını yaymaya çalışan zevatın ilginç mantığına iltifat etmek de serbest. Zekânıza yakıştırıyorsanız, buyurun!” ifadelerini kullandı.