'Davutoğlu gidici, Damat Bey geliyor'

HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat AKP'de yaşanan gerilim sonucunda Ahmet Davutoğlu'nun yerini Berat Albayrak'ın alacağını savundu.

AKP kurucularından HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘gidici’ olduğunu, yerine Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın düşünüldüğünü öne sürdü.

İkili arasındaki uyuşmazlık son olarak AKP’de il ve ilçe başkanlarını atama ve görevden alma yetkisinin genel başkandan alınarak yeniden MKYK’ya verilmesiyle bir kez daha gündeme gelmiş, Davutoğlu konuyla ilgili bir soruyu yanıtlamamayı tercih etmişti.

Dün ortaya çıkan ‘Pelikan Dosyası’ adlı blogda yayınlanan ‘Selam olsun’ başlıklı yazıda ‘Reis’in gözünden ‘Hoca’ şu sözlerle yerden yere vurulmuştu: “Hoca ile REİS arasındaki hikaye basit bir ihtiras hikayesi değildir. Çünkü hoca kendi ihtiraslarının peşinden koşabilmek için, REİS karşıtı, ve dolayısıyla REİS’i destekleyen halkın karşıtı kim varsa, onunla işbirliği kurma yoluna gitmiştir. Küresel güçlerin ülkemizdeki satrancında vezir görüntüsüne sahip basit bir piyon olmayı kabul etmiştir. Kavga budur. Kaybedeni de bellidir!”

ANF’den Arzu Demir’e konuşan Fırat, AKP’de yaşanan ‘kriz’için “Abbas yolcu. Davutoğlu bundan sonraki dönemde siyasi meftadır. Yerine damat bey ya da Binali bey getirilecek” dedi.

Parti içinde yaşanan kritik ‘yetki devri’ni Davutoğlu’nun ‘genel başkanlıktan ayrılması’ olarak değerlendiren Fırat, “Aslına bakarsanız ayrılması lazım. Çünkü doğrudan doğruya kişiliğine yapılan ağır bir saldırı var. Ama maalesef istifa etmedi. Çünkü AKP değil, herhangi bir siyasi partide dahi böyle bir şey olmamıştır. Bir genel başkanın yetkisi bu şekilde elinden alınmamıştır. Bu ‘Sana parti olarak güvenmiyoruz’ demektir. Ama maalesef pişkinlik bu dönemde geçer akçe” diye konuştu.