'Darbe kelimesini ilk kez Hulusi Akar'dan duydum'

15 Temmuz darbe girişiminin askeri kanadının bir numarası olduğu ileri sürülen Akın Öztürk, "Darbe girişimi kelimesini ilk defa Genelkurmay Başkanımızın yanına gittiğim zaman ondan duydum" dedi.

Akıncı Üssü davasında sanıkların ifadeleri alınmaya devam ediliyor.

15 Temmuz darbe girişiminin askeri kanadının bir numarası olduğu ileri sürülen Akın Öztürk, bugün devam eden ifadesinde, "darbeden ne zaman haberi olduğu" sorusuna, "Darbe girişimi kelimesini ilk defa Genelkurmay Başkanımızın yanına gittiğim zaman ondan duydum"  yanıtı verdi.

Odatv'de yer alan habere göre, Bir başka avukat, diş tedavisini "Önümüzdeki ay çok sık televizyona çıkabilirim." dıyerek hızlandırdığı yönünde bir ifade olduğunu hatırlatınca Öztürk, "Bana tanık, yer söyleyin. Hangi dış tabibi? Haberim yok. Ben hava kuvvetlerı revirindeki dişciye gittim, böyle bir beyanda bulunmadım." dedi.

Akın Öztürk, o gün Akar'la birlikte Çankaya Köşkü’ne giden Mehmet Dişli'nin, kendisi için 5-10 defa Eskişehir harekat merkezini aradığını, en son Akar'ın Başbakan ile konuşup, Nihat Kökmen'i aradığını söylediğini belirterek, "Ben de zaten Akar'ın, Başbakan ve toplantıdakilere, 'siz ne diyorsunuz, gidin ya' diyerek, benim kendisine yardım etmeye çalıştığımı anlattığını duydum. Tanığı Dişli generaldir, sorun" dedi. Avukat Altan 400 gün geçtiği halde Akar'ın kendisine niye sahip çıkmadığını sorması üzerine de Öztürk, zaman geçince bazı şeylerin değiştiğini, hava kuvvetleri komutanın da sonradan değişik şeyler söylediğini kaydetti.