Dalaman’da orman yangını söndürülemiyor: 2 köy boşaltıldı

Dalaman’da başlayıp Göcek’e kadar uzanan orman yangını saatlerdir söndürülemiyor. İki köy boşaltılırken, yangının çıkış nedenleri arasında sabotaj olasılığının da bulunduğu belirtiliyor.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle kısa sürede Göcek’e kadar uzandı. Yangının çıkış nedenleri arasında sabotaj olasılığının da üzerinde durulduğu belirtiliyor.

Dalaman’ın Karaağaç mevkisinde bulunan kızılçam koru ormanlarının bulunduğu alanda öğle saatlerinde başlayan orman yangını saatlerdir kontrol altına alınabilmiş değil. Yangın kısa sürede yayılarak Göcek’e kadar uzandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklamasına göre yangın, Muğla'nın Dalaman ilçesi yakınlarında, saat 15.10'da başladı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü koordinesindeki ekiplerin ilk müdahaleyi yaptığı yangına müdahale için çevre illerden de destek istendi.

Kepez ve Taşbaşı köyleri boşaltıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin orman arazözleri, Fethiye Belediyesi araçları ve havadan helikopterle yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangına müdahale için çevre ilçelerin yanı sıra Ankara, Eskişehir, Balıkesir, Bursa, Konya, Kütahya, Antalya, İzmir, Denizli ve Aydın’dan ekipler bölgeye yönlendirildi.

Gece de devam eden yangın söndürme çalışmalarında rüzgar nedeniyle güçlük yaşandığını açıklayan Muğla Valisi Esengül Civelek, 34 evin önlem amaçlı tahliye edildiğini söyledi.

Odatv’de yer alan habere göre ise aniden başlayan yangının olası bir sabotaj ihtimali olma olasılığı üzerinde de çalışmaların sürdürüldüğü belirtiliyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: HAVADAN MÜDAHALE SABAH DEVAM EDECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı saat 02.10 itibariyle yaptığı açıklamada 350 hektar alanın etkilendiği yangına havadan müdahalenin sabah saatlerinde başlayacağını bildirdi.

Bakanlıktan açıklamasında "Yangına 105 Arazöz, 18 Dozer ve iş makinası sevk edilmiş olup; 520 personelin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürmektedir. Kayadibi Mahallesi ve bölgedeki seralar tedbir amaçlı boşaltılırken, havanın kararması nedeni ile sadece karadan müdahale devam ederken, sabahın ilk ışıkları ile beraber yeniden havadan müdahale de devam edecektir. Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, ilk tespitlere göre bir butik otel ve 350 hektar alan yangından etkilenmiştir" denildi.