Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay: FETÖ ile mücadele ettiğimiz için buradayız

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk savunmalarını yapan Cumhuriyet çalışanları haklarındaki suçlamaları reddetti. Tutuklu yargılanan Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, "Bu bir hukuk cinayeti" dedi.

Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk savunmasını yaptı.

Atalay, 31 yıllık avukatlık hayatında ilk kez bir duruşmaya kravatsız geldiğini belirttikten sonra, "Geçen hafta kravatları topladılar. Savunmada kullanacağım kitapları sakıncalı diyerek getirmeme izin vermediler” dedi.

'BU BİR HUKUK CİNAYETİ'

Bu sözlerin ardından savunmasına geçen Atalay, Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmanın bir "hukuk cinayeti” olduğunu söyleyerek bu davanın bütün gazetelere ve gazetecilere yönelik bir tehdit ve saldırı olduğunu öne sürdü.

Atalay, "Cumhuriyet gazetesi korkmaz, pes etmez ve teslim olmaz. Çünkü illegal yapılarla, terörle, terör örgütleri ile devlet içinde yuvalanmış çetelerle, cemaatlerle işi, ilişkisi, irtibatı, iltisakı olmaz. Bu gazetenin tek faaliyeti meşru ve yasal zeminde yürüttüğü gazeteciliktir” diye konuştu.

'ORTALAMA ZEKA SAHİBİ BİRİ...'

Soruşturma sürecine dair de konuşan Atalay, soruşturma savcılarından Murat İnam'ın "FETÖ üyeliği" suçlaması başta olmak üzere "terör kapsamında suç işlemiş olmaktan Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde yargılandığını" hatırlattı. Atalay'ın savunmasının ardından duruşmaya 1 saat öğle arası verildi.

Aranın ardından avukat Akın Atalay'ın savunmasına devam edildi. Atalay, soruşturma kapsamında tanık olarak ifadesi alınan kişilerin dedikodu niteliğinde ve hususlara değindiklerini belirterek "Ortalama zeka sahibi biri suçlamaya ve suçlananlara bakarak, ortada bir entrika olduğunu hemen anlar. FETÖ adına örgütsel faaliyette bulunmak suçundan tutuklandığımızı öğrenen görevliler bile, ‘Haydi canım, olmaz artık bu kadar saçmalık' dediler. FETÖ denilen yapıyla en başından beri kararlı ve ısrarlı bir şekilde mücadele ettiğimiz, bu yapının oluşturduğu tehdit ve tehlike konusunda sürekli olarak kamuoyunu ve yetkilileri uyardığımızdan dolayı buradayız” dedi.