Cumhurbaşkanlığı'ndan 'suikast' açıklaması

Fransa'da yapılan bir televizyon programında Fransız siyaset bilimci Defarges'in Erdoğan için yaptığı 'suikast' açıklamasına Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, çeşitli konulara değindi.

Haber Merkezi

BFM kanalında yaptığı konuşmada Fransız siyaset bilimci Defarges'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında televizyon kanalında sarf ettiği "Gördüğümüz kadarıyla hukuki yol kapandı, ya iç savaş ya da söylenmesi zor bir hipotez, Erdoğan'ın öldürülmesidir. Böyle bir ortamda suikastı unutmayalım" sözlerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Bugün açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuya ilişkin "Özellikle referandum sürecinde ve hemen ardından Avrupa'da bazı çevrelerde yapılan değerlendirmeler oldu. Türkiye'nin nasıl bölündüğüne dair yanlış tespit ve okumaları oldu. Batı demokrasilerinde yapılan seçimlere baktığımızda yüzde 50'leri, 60'ları görüyoruz. Biz hiçbir zaman 'Bu katılım çok düşük' yaklaşımında olmadık, hep saygılı olduk. Aynı saygıyı Batılılardan beklemek de hakkımız. Fransa'da dün yapılan seçimlerde çok parçalı bir yapıyı ortaya koydu. Biz de kalkıp 'bölünmüşlüğü' ortaya koyarak birtakım değerlendirmeler mi yapalım? Biz bunlara tevessül etmiyoruz. Bir siyasinin sayın Cumhurbaşkanımıza suikast girişimi çağrısı yapmak gibi hazin bir olayı gözlemlemekteyiz. Bunlar Erdoğan düşmanlığı üzerinden düşmanlık yapan bazı çevre, siyasilerin ve onlara payanda olan PKK, FETÖ gibi düşmanların yazdığı senaryoyu tekrarlamaktan ibarettir. Bu tür şeylerin sıradanlaşmasına ve normalleşmesine asla izin vermeyeceğiz." dedi.

ERDOĞAN'IN PARTİLİLİK DURUMU

Soru cevap kısmına geçilen açıklamada, Kalın, "1960'a kadar Türkiye'de Cumhurbaşkanları siyasi üye olmuşlardır. YSK'nın kesin sonuçları açıklamasından sonra sayın Cumhurbaşkanımızın bir üyelik başvurusu yapacaktır." dedi.

YENİ OPERASYON SİNYALİ

Fırat Kalkanı'nın ardından yeni bir sınır ötesi operasyon düzenlenmesine dair yöneltilen soruya Sözcü Kalın "Bütün güvenlik birimlerimiz muazzam bir özveriyle ülkenin dört bir tarafında mücadele veriyor. Aynı şekilde Suriye'de Fırat Kalkanı Operasyonu'nu tamamladık. TSK'nın zaman zaman Irak'ta PKK'ya karşı operasyonlar var. Bu çerçevede ulusal güvenliğimizi oluşturan bir tehlike söz konusu olduğunda buna Türkiye cevap verir. Fırat Kalkanı Harekatı biter ama terör tehdidi devam ettiği sürece Türkiye yeni operasyonlar yapar." şeklinde cevap verdi.