Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Almanya' açıklaması: Çok da ciddiye alınmamalı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Gümrük Birliği konusunda Almanya'nın talimat verir tarzı hoş değil. Gümrük Birliği anlaşması imzalandığı halde AB'ye üye olmayan tek ülke Türkiye'dir. Ekonomiyi siyasi santaj olarak kullanmak doğru değil" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin açıklamada bulundu.

Kalın'ın Almanya ile yaşanan krize ilişkin açıklamaları şöyle:

Merkel'in açıklamaları talihsiz açıklamalar. Türkiye'yi yüzde 50 burada, yüzde 50 burada şeklinde ayırmak doğru değildir.

Bunları seçim atmosferinde yapılmış değerlendirmeler, açıkçası çok da ciddiye alınmamasını istiyoruz.

Gümrük Birliği konusunda Almanya'nın talimat verir tarzı hoş değil. Gümrük Birliği anlaşması imzalandığı halde AB'ye üye olmayan tek ülke Türkiye'dir. Ekonomiyi siyasi santaj olarak kullanmak doğru değil. Almanya'nın krizi tüm Avrupa'ya yayma girişimi onların çaresiz olduğunu gösteriyor.

TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI

Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesinin kullanıldığını ifade etmiştim. Türkiye Reisicumhuru ifadesi Mustafa Kemal Atatürk ve İnönü tarafından da geçmişte kullanılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti bu ülkenin yönetim biçimidir.

REFERANDUM KARARI

Irak'ta Kürt bölgesinin bağımsızlık referandumunu doğru bulmuyoruz. Tek çözüm referandumdur denilince Erbil kendini zora sokacaktır. Netice ne olursa olsun Erbil zora girecek. Kerkük'ün de referanduma sokulması doğru değil. Kerkük bir Türkmen şehridir. Türkmenler büyük ihtimalle bu referandumu boykot edecek, oradaki güven ve huzur ortamına zarar verecektir bu adım.

CHP'NİN KUMPAS AÇIKLAMASI

Bu kumpas laflarıyla ne söylemek istediklerini açıklamalılar. Bunun hiçbir objektif temeli yoktur. Cumhurbaşkanının adını anıp kendilerini rahatlatmak istiyorlarsa bu doğru değil. Cumhurbaşkanımızın 40 yıllık siyasi hayatı ortadadır. Kendisine yönelik bu tür operasyonlar oldu. Cumhurbaşkanı her zaman bu sorunları hukukun yanında, milletin yanında olarak çözmüştür.