Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nden AKP-MHP görüşmelerine dair açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın düzenlediği basın toplantısında anaya değişikliğine ilişkin olarak "AKP ile MHP arasında yürüyen bir müzakere süreci var. Şu ana kadar olumlu bir süreç izliyor" dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın toplantısı düzenledi. 

MHP ve AKP arasından yapılan anayasa değişikliği görüşmelerine ilişkin konuşan Kalın, "Şu ana kadar olumlu bir süreç izliyor. Temel konularda mutabık kalındığını ifade etmek isterim. Türkiye'de daha etkin bir yönetim modeline geçmek, kuvvetler ayrılığının daha etkin olacağı bir dönemden geçiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kalın'ın açıklamlarından satır başları şöyle:

Türk lirasına sahip çıkan herkese teşekkür ediyoruz. Bu konuda kararlı duruşumuz devam edecektir. Türkiye ekonomi güçlü bir şekilde etkinliğini sürdürmektedir. Sayın Başbakanımızın EKK sonuçlarını açıklamasıyla bu konuda süreklilik sağlanacaktır. Hassasiyet gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

AKP ile MHP arasında yürüyen bir müzakere süreci var. Şu ana kadar olumlu bir süreç izliyor. Temel konularda mutabık kalındığını ifade etmek isterim. Türkiye'de daha etkin bir yönetim modeline geçmek, kuvvetler ayrılığının daha etkin olacağı bir dönemden geçiyoruz. Bu anayasa değişikliği Meclis'e gelecek, 330'a ulaşması halinde bir referandum süreci yaşayacağız.