Cumhurbaşkanlığı sözcüsü: Yeni bir kalkışma olmaz ancak suikastler olabilir

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, "15 Temmuz'a benzer bir kalkışma ihtimali gözükmüyor. Ancak suikastler yapabilirler" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "15 Temmuz'a benzer bir kalkışma ihtimali gözükmüyor. Halkımız resmi yetkililerin açıklamasını esas alsınlar. Yeni bir kalkışma beklemiyoruz. Ancak yeni nokta suikastler yapabilirler. Artık bunun çok mümkün olduğu kanaatinde değilim. Ancak biz yine de her türlü tedbirleri aldık" ifadelerini kullandı.

Habertürk'e konuşan Kalın, Erdoğan'a istihbaratın geç gitmesiyle ilgili de şu açıklamayı yaptı:

"Art niyet aramak haksızlık olur. MİT'ten, emniyet, jandarma istihbarattan olsun, geç geldi demek olmaz. İlgili arkadaşlarımız bunun Cumhurbaşkanı'na çıkarılacak düzeyde olmadığı değerlendirmesini yapmış olabilirler. İstihbarat geldikten sonra Genelkurmay'la temas ediliyor. Darbeciler bunu öğrenince planlarını öne alıyorlar. Bir anda olay tam boyutlu darbeye dönüşüyor. Bunlar süreçte etkili olmuş olabilir. İlk bilgileri sağdan soldan almış olabilir. Ancak daha sonra herkes ilgili birimlerle temas etti. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde millet meseleye el koydu."