'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu atölye çalışması yarın İzmir NHKM'de

Hukukta Sol Tavır ve YARSAV'ın ortaklaşa düzenlediği "Cumhurbaşkanına Hakaret Suçu Atölye Çalışması" etkinliği 14 Mayıs Cumartesi günü 17.30'da İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

soL-İzmir

Hukukta Sol Tavır ve YARSAV'ın ortaklaşa düzenlediği "Cumhurbaşkanına Hakaret Suçu Atölye Çalışması" etkinliği 14 Mayıs Cumartesi günü İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. 

Özellikle Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde artan ve her türlü siyasal eleştirinin "hakaret" olarak algılanmasına zemin hazırlayan hukuk dışı uygulamalar, masaya yatırılıyor. Daha önce İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de hukukçuların katılımıyla gerçekleşen atölye çalışması, bu kez İzmir'de hayat geçirilecek.

Hukukta Sol Tavır Derneği ile Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) ortaklaşa düzenleyeceği atölye çalışmasına konuşmacı olarak YARSAV Üyesi Yargıç Süleyman Demirel, Hukukta Sol Tavır Derneği Üyesi Av. Özlem Öngörü Karanlık, Hukukta Sol Tavır Derneği Başkanı ve AYM eski Raportörü Ali Rıza Aydın, soL Haber Portalı Editörü Gazeteci Ahmet Çınar katılacak. İzmir ve çevresindeki yargıçların, savcıların, avukatların ve TCY 299'uncu madde mağdurlarının da yer alacağı çalışmada, söz konusu ceza maddesinin hukuki boyutları ve mevcut uygulamalar enine boyuna tartışılacak. TCY 299'uncu madde mağdurları ve konukların da söz alabileceği atölye çalışması, 14 Mayıs Cumartesi saat 17.30'da Alsancak'taki Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.