Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zekai Aksallı açıklaması

Ürdün ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zekai Aksakallı'nın istifa ettiğine dair iddialara ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün ziyareti öncesi basın açıklaması yapıyor.

15 Temmuz'un ardından Ürdün'ün Türkiye'ye verdiği desteği vurgulayan Erdoğan ziyaret vesilesiyle teşekkürlerini yetkililere aktaracağını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ekonomik ilişkilerimizin yatırımlarla desteklenmesi üzerinde duracağız. 

Türkiye gibi Ürdün de çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapıyor. Ürdün de yaklaşık 1 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Yaşadıkları zorlukları anlıyoruz. Ürdün'ün de bizimle aynı endişeleri paylaştığını biliyorum. 

Kudüs ve Harem-i Şerif'le ilgili konuları değerlendireceğiz. Ürdün'ün Kudüs'teki kutsal mekanların korunmasındaki rolüne önem verdiğimizi belirtmek isterim. Bir daha benzer tacizlerin, saldırı ve hak ihlalalerinin yaşanmasını istemiyoruz. Önümüzdeki dönemde Filistin'e vereceğimiz desteği Kral Abdullah ile ele alacağız. (Zekai Aksakallı'nın görev değişimi ile ilgili olarak) Askerlikte kırgınlık diye bir kavram olmaz. Asker nerede görev verilirse onu yapar. Aksakallı'nın Özel Kuvvetler'deki görev süresi de doldu. 

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun tutuklanması" iddiaları hakkında "Kendini gündemde tutmaya çalışıyor" dedi.