Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anayasa açıklaması: Fazla uzatmadan bitireceğiz

Madagaskar'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğine yönelik ''Fazla uzatmadan bitireceğiz'' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis'ten geçen anayasa değişiklik teklifine ilişkin olarak, "Bu gece nasip olursa ülkemize dönüyorum ve ülkemize döndükten sonra öyle zannediyorum ki Meclis Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı'na parlamentodaki bu görüşmelerin neticesini ulaştırmış olması lazım. Bizler de değerlendirmemizi hemen yapacağız. Milletimin çünkü beklentisi budur, uzatmadan kararımızı hemen verip atılan bu kararlı adımı bizler de TBMM'ye tekraren göndereceğiz" dedi.

Erdoğan, CHP'nin, teklifin iptali istemiyle AYM'ye başvurma kararı almasıyla ilgili olarak,  "Muhalefet AYM'ye başvurabilir. Bu konuda herhangi bir önleyici, 'Niye oraya gidiyorsun' demeye hakkımız yok. Bunlara da alışığız. AYM'ye çok sık gitmeye alışık anlayış da var ülkemizde. Temenni ederim ki bir an önce AYM de bu konuyla ilgili kararını verir çünkü milletimiz heyecanla artık bu konuda atacakları adımın hazırlığı içerisinde" diye konuştu.

Madagaskar'da konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Tarımda, eğitimde, endüstriyel çalışmalarda, enerjide neler yapabiliriz, bunları konuştuk. Yeraltı, yerüstü, altyapı, üstyapı ne gibi çalışmalar yapabiliriz bunları ele aldık. Malum 150 civarında iş adamıyla Madagaskar'a geldik. İş adamlarımız, Madagaskarlı iş adamlarıyla görüştü. Ve ben, değerli girişimcilerimizin Madagaskar'da çok şeyler yapacağına inanıyorum. Mültecilik anlayışıyla değil, "Kazan-Kazan" anlaşmasıyla yapacaklarını biliyorum. Bizim değerler silsilemizde böyle bir anlayış kesinlikle yok. 2015 yılı sonunda THY'nin seferlere başlamasıyla siyasi-ekonomik-ticari alanlarda önemli gelişmeler kaydedildiğine şahit oluyoruz. Madagaskar'ın zor bir dönemden geçtiği süreçte biliyorsunuz burada büyükelçilik açtık. Sağladığımız insani yardımlarla gerçek dostları olduğumuzu gösterdik. Bu dostluk anlayışımızla Madagaskar halkının zihinlerinde yer etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Madagaskar'ın siyasi ve ekonomik istikrara kavuşması için değerli dostuma özellikle tebriklerimi sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın vizyonuyla Madagaskar'ın kalkınmaya devam edeceğine inanıyorum. Madagaskarlı dostlarımızın dediği gibi; birlik güçtür, kuvvettir. Doğruymuş. Bir ve beraber olduğunda bir ülkenin aşamayacağı hiçbir engel yoktur.

Geleceğe yönelik projeleri değerlendirdik, biraz sonra iş adamlarıyla bir araya geleceğiz. İlişkilerimizin büyükelçiliğimizin açılmasıyla ivme kazandığını görüyoruz. İki ülkenin gerçek potansiyelinin çok uzağında olan bir rakam var ortada, bunu artırmamız gerekiyor. Ticaret hacminin THY'nin seferleriyle daha da yükseleceğine inanıyorum. Ulusal kalkınma projesi hakkında da Cumhurbaşkanı'ndan bilgi aldım. Bu projeye Türk yatırımcılarının da ilgi duyacağına eminim.

'BİZ FETÖ'DEN DARBE YEDİK SİZ DE YEMEYİN'

Altyapı yatırımları noktasında dünyada ikinci sırada olan müteahhitlerimizin yapacağı çok şey olduğuna inanıyorum. İnşallah bugün kıymetli dostumla beraber yatırımcılarımızı bir araya getirecek Türkiye-Madagaskar İş Forumu'na da iştirak edeceğiz. Değerli basın mensupları, Sayın Cumhurbaşkanı ile ülkemizde 15 Temmuz gecesi ülkemizde darbe girişiminde bulunan Fethullahçı terör örgütüyle mücadelemizi de konuştuk. Bu konu hakkında kıymetli dostuma bilgi ve belge verdim. Örgütün tasfiyesi konusunda beklentilerimi dile getirdim. Bu yapı, sadece Türkiye için tehdit değildir. 

Şahsım ve başbakanı da hedef almak suretiyle ülkenin silahlarıyla kendi vatandaşlarımızı öldürmeye teşebbüs ettiler. 248 vatandaşımızı şehit ettiler. Bunlar şu anda dünyanın 170 noktasında bu faaliyetlerini sürdürüyorlar. Dostlarımıza diyoruz ki; bakın biz bir darbe yedik, siz de yemeyin. Bununla ilgili olarak Maarif Vakfımızı kurduk. Eğitim Bakanlığınızla vakfımız işbirliği yaparak gençliğinizi kurtarmak istedik. Gereken desteği vermeye hazırız. Sayın Cumhurbaşkanı'na da misafirperverlikleri sebebiyle çok çok teşekkür ediyorum. En yakın zamanda kendilerini de ülkemde ağırlamak istiyorum.