Çorlu tren kazasında yaşamını yitirenler unutulmadı: Tam iki ay geçti

Bundan tam iki ay önce, 8 Temmuz Pazar günü saat tam 17.00'de Uzunköprü-Halkalı seferini yapan tren Çorlu'da raydan çıkarak devrildi. Resmi açıklamalara göre 25 kişi yaşamını yitirdi, 338 kişi yaralandı. soL HD, katliamın ikinci ayında yaşamını yitirenleri anmak ve faciayı unutturmamak için bir film hazırladı. 'Gök Gürültüsü Değilmiş' adlı film saat tam 17.00'de soL'…

Haber Merkezi

Bundan tam iki ay önce, 8 Temmuz Pazar günü saat tam 17.00'de Uzunköprü-Halkalı seferini yapan tren Çorlu'da raydan çıkarak devrildi. Resmi açıklamalara göre 25 kişi yaşamını yitirdi, 338 kişi yaralandı.

soL HD, katliamın ikinci ayında yaşamını yitirenleri anmak ve faciayı unutturmamak için bir film hazırladı.

"Gök Gürültüsü Değilmiş" adlı film saat tam 17.00'de soL'dan yayımlanacak.  

NE OLMUŞTU?

"Çorlu tren kazası araştırılsın" önergesinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiği faciada şunlar yaşanmıştı: 

8 Temmuz 2018'de Uzunköprü-Halkalı seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, saat 17.00'de Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar köyünde raydan çıkarak devrildi. Kaza aşırı yağışa bağlı rayların üzerinden geçtiği toprak menfezin kayması şeklinde olduğu yetkililerce açıklandı. 362 yolcunun bulunduğu trende resmi açıklamalara göre 25 kişi ölürken 338 kişi yaralandı. Arazinin çevre şartlarının zorlu olması nedeniyle kazaya ilk olarak çevredeki köylüler ve yaralı kurtulan yolcular müdahalede bulundu. 

KÂR HIRSI VE PİYASACI İKTİDAR

Çorlu'da yaşanan facianın tek sorumlusunun insan hayatını değil, sermayenin kârlılığını gözeten, ülkeyi büyük bir şirket gibi gören "piyasacı iktidar" olduğu çok kısa sürede ortaya çıktı.

Çok kolay önlenebilecek kazalar ve can kayıplarının "özelleştirme" uygulamalarıyla baştan göze alındığı, bu nedenle ihmal değil kasıt olduğu gözler önüne serildi. 

TMMOB İHMALLER ZİNCİRİNİ AÇIKLAMIŞTI

TMMOB'un hazırladığı rapora göre de Çorlu tren faciasına yol açan ihmaller zinciri şöyle paylaşıldı:

SOL HD'DEN FİLM: ÇORLU KATLİAMI UNUTULMASIN DİYE

soL HD ekibi, Çorlu katliamının ikinci ayında yaşamını yitirenleri anmak ve faciayı unutturmamak için 13 dakikalık bir film hazırladı. "Gök Gürültüsü Değilmiş" adlı film, kazanın meydana geldiği saat olan 17.00'de soL Haber Portalı tarafından yayımlanacak. 

Saat 17.00'de yayımlanacak filmden görüntüler şöyle:

KATLİAMDA YAŞAMINI YİTİRENLER YARIN ANILIYOR

Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenler yarın Çorlu Sarılar köyünde saat 17.00'de anılacak. Kazada hayatını kaybeden ailelerin düzenlediği anma 9 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek.