Çorap alan adam çorabın içinde yardım çağrısı notu buldu: 'İşkence görüyorum'

İngiltere'de Primark isimli mağazadan çorap alan adam, çorabın içinde yardım notu buldu. Notta Çince olarak çorabı yapan kişinin işkence gördüğü belirtiliyordu.

Dış Haberler

Mirror tarafından yapılan habere göre İngiltere'de Primark isimli mağazadan çorap alan adam, aldığı çorabın içinde Çince yazılmış bir notla karşılaştı. Shahkiel Akbar isimli adam, araştırması sonucunda notun çorabı üreten kişi tarafından yazıldığını öğrendi.

Notta, çorabı üreten kişinin fiziksel ve duygusal işkenceye maruz kaldığı yazarken, şirket tarafından yapılan açıklamada Akbar'ın kandırıldığı, notun üretimden sonra çoraba konduğu öne sürüldü.

Primark'ın ürettiği kıyafetlerde daha önce de benzer notlar çıktığı bildirilirken, Akbar notu bulduğu için kendisini sorumlu hissettiğini ve şaşkın olduğunu söyledi. Akbar, notu yazan kişinin bu notu çoraba koyabilmek için büyük bir riski göze aldığını da söylerken, şirketin ürettiği başka bir çorapta da yakın zamanda benzer bir not çıktığı, Huddersfield'da babasına çorap alan bir kişinin diğer notu bulduğu söyleniyor.

Küresel Emek ve İnsan Hakları Enstitüsü'nden Barbara Briggs ise benzer olayların zaman zaman yaşandığını, kötü çalışma koşulları olan işçilerin bir şekilde dışarıya mesajlarını ulaştırdıklarını söylüyor.