Çocukların evrim atölyesine Atatürk Arboretumu'nda engelleme girişimi

Maltepe Nazım Hikmet Kültür Merkezi Çocuk Kulübü'nün evrim dersi, Atatürk Arboretumu'ndaki görevliler tarafından engellenmeye çalışıldı.

Haber Merkezi

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Tabiat Tarihi Müzesi'ndeki evrim vitrininin kaldırılmasıyla tekrar gündeme gelen evrim karşıtlığı, dün İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'ne bağlı Atatürk Arboretumu'nda da ortaya çıktı.

Maltepe Nazım Hikmet Kültür Merkezi Çocuk Kulübü'nün bu ayki çalışması evrim atölyesiydi. İstanbul Sarıyer'de bulunan Atatürk Arboretumu'nda düzenlenen etkinlik, AKP'nin evrim korkusunu gözler önüne serdi. Zelal Özgur Durmuş'un yürütücülüğünde işlenen ders esnasında, zaman çizelgesi anlatılırken arboretum görevlisi gelerek dersi engellemeye çalıştı. Görevli "Sizin bu faaliyetleriniz şu anda kameralardan görünüyor. Ben zor durumda kalıyorum" dedi.

Etkinlikte bulunan öğretmenler ve veliler "Burada motorsikletli kişiler geziyor, düğün fotoğrafları cekiliyor. Bizim vergilerimizle kurulan, girişte de ücret ödediğimiz bu alan motorsiklet grupları veya düğün fotoğrafları icin mi kuruldu?" diyerek buna tepki gösterdiler.

Engelleme girişimine rağmen, zaman cizelgesinden sonra, arboretum gezilerek etkinlik tamamlandı.