Çocukları 'deprem eğitimi' diyerek Afrin açıklamasına götürdüler!

Dersim Ovacık’ta AFAD’ın düzenlediği deprem eğitimi için kayak merkezine götürülen çocuklara Afrin'deki 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin dua okutturulduğu ortaya çıktı. Okunan dualarla birlikte çocukların, “Tek Millet, Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Kalbimiz Afrin'de Dualarımız Mehmetçikle” pankartının arkasına dizildiği öğrenildi.

Dersim’in Ovacık ilçesinde; Tunceli Valiliği, AFAD Tunceli İl Müdürlüğü ile Ovacık Kaymakamlığı, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle 2 Mart’ta Kayak Merkezi’ne götürüldü.

Burada çocuklara İl Müftülüğünce görevlendirilen imam eşliğinde dua ettirdi. Çocuklar, “Tek Millet, Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Kalbimiz Afrin'de Dualarımız Mehmetçikle” pankartının arkasına dizildi.

Birgün'ün haberine göre, Afrin açıklamasına götürülen çocuklardan birinin velisi, şunları söyledi:

Çocuklar kayak merkezine gittiler, AFAD’la ilgili eğitim verilecek diye. Çocuklar döndüğü zaman ‘Bizi pankart arkasına götürdüler, en büyük asker bizim asker sloganı attırdılar ve dua okuttular bize’ dediler. Çocuğum 10 yaşına giriyor. 1 ile 4 arası sınıflar öğrencilerini oraya götürmüşler. Biz alevi kültürü içinde büyümüş bir toplumuz. Çoğumun fetvalara maruz kalmasını istemiyorum. Çocuğum çok üzüldü. ‘Anne ben böyle olması istemiyordum, dua okudum ama ne olduğunu bilmiyordum’ dedi.