Çocuk istismarı skandalında AKP'nin yalanını kanıtlayan belge!

AKP'nin İstanbul Valisi ve birçok AKP'li yetkili, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne gelen istismar olaylarının yetkililere bildirilmemesini '15 yaş üstü ve 18 yaş altı gebelikte cebir, şiddet baskı var ise bunların bildirilmesi zorunlu' diyerek savunmuştu. Oysa konuya ilişkin çıkarılan 2016 tarihli bir genelge aksini söylüyor. Üstelik bu genelge skandal sözlerin sahibi…

Ali Ufuk Arikan

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde yaşanan istismar skandalına ilişkin yaptığı açıklamada "15 yaş altı gebelikte kanunen bildirmek zorundayız, tamamı bildirilmiş. 15 yaş üstü ve 18 yaş altı gebelikte cebir, şiddet baskı var ise bunların bildirilmesi zorunlu" demişti.

Tepki çeken bu açıklamaların benzeri Sağlık Bakanlığı tarafından da yapılmıştı.

Ancak 31 Ağustos 2016 tarihli Adalet Bakanlığı yazısına dayanarak İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelge, bunun tam aksini söylüyor.

Yazıda 18 yaşın altındaki tüm çocukların böyle bir durumla karşılaşmaları durumunda durumun doğrudan Cumhuriyet Başsavcılıklarına ihbar edilmesinin zorunlu olduğu belirtiliyor.

Yazıda ihbarın yapılmamasının kamu görevlilerinin suçu bildirmeme suçuna neden olacağına dair uyarı da yer alıyor.