Çocuk istismarı davasında 9 sanığa tahliye

Diyarbakır'daki istismar davasında, tehdit edildiği düşünülen çocuk ve annesi üçüncü duruşmada şikayetlerini geri çekti, 9 kişi tahliye edildi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, 13 Haziran 2014 ila 21 Mart 2015 tarihleri arasında 86 kişinin cinsel istismarına maruz kaldığını belirten 14 yaşındaki F.’nin şikayeti üzerine, 60 kişi hakkında soruşturma açıldı.

21 kişi hakkında dava açılan ve 9'unun tutuklu yargılandığı davanın dördüncü duruşması, dün Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Kapalı görülen duruşmaya Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Çocuk Komisyonu üyesi avukatlar ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Avukatı Remzi Atalan katıldı.

9 SANIĞA TAHLİYE 

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, celse arası çocuk ve annesinin şikayetten vazgeçtiklerine dair gönderdikleri dilekçe okundu. Mahkeme ise, duruşmada hazır bulunan F’nin ifadesi alınmadan 9 sanık hakkında tahliye kararı vererek davayı ileri bir tarihe erteledi.

Davanın üçüncü duruşmasında da tutuklu yargılanan 12 kişi tahliye edilmişti.

Koruma altında bulunan ancak yurttan kaçan çocuk ve annesi, emniyet ve ilk iki duruşmadaki beyanlarının aksine üçüncü duruşmada ağlayarak şikayetçi olmadıklarını bildirdi.

Çocuğun ve annesinin tehdit edildiğinin düşünüldüğü davada 60 kişi hakkında açılan soruşturma hâlâ devam ediyor. Davaya getirilen yayın yasağı ise sürüyor.