'Çocuğum tedavi edilmiyor' diyen kadın intihara kalkıştı

Mersin'de hasta çocuğunun tedavi edilmediğini iddia eden 37 yaşındaki Esme Yaman, bir binanın çatısına çıkarak intihar etmek istedi.

DHA

Merkez Akdeniz İlçesi'ndeki Hastane Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir binanın çatısına çıkan Esme Yaman, kendini aşağı doğru sarkıtarak intihar girişiminde bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri geldi. Polisler kadını intihardan vazgeçirmek için büyük çaba harcadı. Yaklaşık 15 dakika boyunca aşağı sarkan ve sadece kolları ile duvara tutunan Yaman, çevredekilere korkulu anlar yaşattı.

Sonunda bir kadının ikna etmesiyle yukarı çekilerek kurtulan Esme Yaman, gözyaşlarına boğuldu. 21 yaşındaki oğlu Kenan Yaman'ın sık sık bayılma nöbetleri geçirdiği için çaresiz kaldığını ifade eden Yaman, şunları söyledi:

"Oğlum hasta, Devlet Hastanesi'ne götürüyorum, Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüyorum yatırmıyorlar. Oğlumun neyi var bilmiyorum, kimse yardım etmiyor. valiliğe dilekçe verdim, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvurdum, belediyeye gidip yardım istedim ama kimse yardım etmiyor. Oğlum bayılıyor, neden oluyor bilmiyorum. 'Hastaneye yatırın, nöbet geçiriyor, davranış bozukluğu var, ilaç tedavisi yapın, araştırın' diyorum ama kimse yardım etmiyor. Oğlumu hastaneye yatırsınlar, tedavi etsinler. Ben anneyim, oğlumu böyle görmeye dayanamıyorum. Çaresizim."

Esme Yaman, sağlık kontrolü için ambulansla hastaneye kaldırıldı.