Çipli kimlik kartında büyük hata

Diyarbakır'da bir kadın yurttaşa başvuru yapmamasına rağmen çipli kimlik kartı düzenlendi. Kartı almaya giden yurttaş, bir erkeğe ait fotoğraf ve parmak izi görünce suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Benzer olayların yaşanıp yaşanmadığı merak konusuyken, "yüksek güvenlikli" diye sunulan kartların "güvenliği" de bir kez daha tartışma konusu oldu.

Diyarbakır’da bir kadın yurttaşa, başvuru yapmamasına rağmen çipli kimlik kartı düzenlendi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nden aranan kadın, kendisine verilen çipli kimlik kartını görünce şaşırdı. 

Yeni kimlik kartındaki fotoğrafın bir erkeğe ait olduğunu, imzanın ve parmak izi bilgilerinin de kendisine ait olmadığını gören kadın, kimliği almadan müdürlükten çıkıp iptal işlemi başlattı.

Kendisinin bu belgeyi bir suç duyurusu olarak bildireceğini kaydeden Nezahat  Barutçuoğlu, “Çünkü ilerde önüme bir engel olarak çıkmaması lazım, ben bir iş kadınıyım, önümde bir sürü sıkıntılar olabilir. Yüksek güvenirliği buysa, güvensizlik nasıl bir şey onu anlayamadım. Parmak izim, fotoğraflarım, imzam vergi kurumlarında, emniyette mevcut. Ticaret ile uğraşan bir kadının başına bunun gelmesi büyük bir yanlışlıktır” diye konuştu.