'Çılgın proje' sırası İzmir'de! Binali Yıldırım: Konak ve Karşıyaka'yı birleştireceğiz

Yerel seçimlerde İzmir'den belediye başkan adayı olan Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan sıfatıyla ilk kez İzmir’e gitti. Burada toplanan kalabalığa konuşan Yıldırım, "Sevgili İzmirliler zannetmeyin ki unuttuk, İzmir'in çılgın projesi de geliyor. Körfez Geçişi'ni de İzmir'e mutlaka getireceğiz" dedi.

AA

Başbakan Binali Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisi için düzenlenen karşılama töreninde Cumhurbaşkanlığı otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti. 

Başbakan Yıldırım, "İzmir'i artık hizmet yoksunluğundan mutlaka kurtaracağız. Başlattığımız 35 projeyi bitireceğiz. Yeni projeleri de İzmir'e kazandıracağız." diye konuştu.

"Aziz yol arkadaşlarım, İzmir deyip geçmeyelim. İzmir ilk kurşunun atıldığı şehirdir, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı şehirdir" diyen Yıldırım, "Ama İzmir ne yazık ki son 20 yıl içerisinde maalesef gelişmesini tamamlayamadı, İzmir geri kaldı. Ama hiç merak etmeyin, İzmir'in hizmet açığını ortadan kaldıracak ve İzmir'i tekrar başa güreşen, İstanbul ile yarışan il yapmaya kararlıyız." şeklinde konuştu. 

İzmir'i İstanbul'a bağlayan otoyol projesinde Osmangazi Köprüsü'nün tamamlandığını, 30 Haziran'da açacaklarını dile getiren Yıldırım, 2 yıl sonra Bursa-İzmir arasının da bitmiş olacağını ve İzmir'den İstanbul'un 3 saatten daha az sürede alınabileceğini vurguladı.

Yıldırım, hızlı trenin sesinin Afyonkarahisar'a geldiğini, Uşak'a doğru emin adımlarla ilerlediğini aktardı.

'KONAK İLE KARŞIYAKA'YI BİRLEŞTİRECEĞİZ'

"Sevgili İzmirliler zannetmeyin ki unuttuk, İzmir'in çılgın projesi de geliyor" diyen Yıldırım, "Körfez Geçişi'ni de İzmir'e mutlaka getireceğiz. Nasıl Konak Tüneli'ni yaptıysak, Sabuncubeli Tüneli'ni yapıyorsak Körfez Geçişi'ni de mutlaka yapacağız. Kordonla Kordelya'yı, Konak ile Karşıyaka'yı birleştireceğiz" şeklinde konuştu.