Cihatçı çetelerin örgütlenme üssü ODTÜ mescidini savunanlar şimdi ne diyecek?

Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesinde cihatçı çetelerin örgütlenme üssü olarak tanımlanan ODTÜ Mescit Topluluğu'na geçen yıl Kasım ayında Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan gerici Yeni Akit "gazete"sine, Özgür-Der'den Anadolu Öğrenci Birliği'ne kadar pek çok kişi ve kuruluş destek vermişti. Erdoğan da Mescit Topluluğu'nu savunan konuşmalar yapmıştı.

Haber Merkezi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde cihatçı çetelerin örgütlenme üssü olarak tanımlanan ODTÜ Mescit Topluluğu'na geçen yıl Kasım ayında Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan gerici Yeni Akit "gazete"sine, Özgür-Der'den Anadolu Öğrenci Birliği'ne kadar pek çok kişi ve kuruluş destek vermişti. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde, cihatçı çetelerin ODTÜ’de nasıl örgütlenmeye gittiğine, ODTÜ Mescit Topluluğu'nun nasıl cihatçı çetelerin üssü olarak kullanıldığına detaylı bir şekilde yer verildi. Başsavcılık tarafından aralarında IŞİD’in "Rakka emiri" diye anılan Oğuzhan Gözlemecioğlu’nun da bulunduğu 26 kişiye açılan El Kaide davasının iddianamesinde, davanın altı numaralı şüphelisi Kerem Balta’nın ODTÜ’de nasıl örgütlenmeye gittiği anlatıldı. 

AHMET HAKAN ODTÜ MESCİT TOPLULUĞU'NUN AVUKATLIĞINI ÜSTLENMİŞTİ

Geçen yıl Kasım ayında pek çok yandaş, gerici ve burjuva basın organlarında ODTÜ Mescit Topluluğu, yalnızca "namaz kılmak isteyenler" olarak tanıtılmıştı. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "ODTÜ olayında benim safım belli" başlıklı bir yazısında şöyle demişti: "İbadet eden insanlar seni neden rahatsız ediyor ODTÜ'lü kardeşim? ODTÜ'de cami ve mescit varken yenisini istiyorlarmış. İstesinler hocam, sen ne diye bunu mesele ediyorsun ki? Yaptığına hiçbir makul izah getiremediğin için neden işin içine IŞİD'i falan karıştırıyorsun ki?" 

"Benim safım belli" diyen Ahmet Hakan'ın safının, böylece El Kaideci ve cihatçı çete örgütlenmesinin safı olduğu ortaya çıktı. 

GERİCİ YENİ AKİT "HABER" ADI ALTINDA HEZEYANLARINI KUSMUŞTU

Ayrıca gerici ve şeriatçı Yeni Akit "gazete"si de, "ODTÜ Mescit Topluluğu solcuların hedefinde" başlıklı bir habere yer vermişti. Haberde "Üniversite içerisindeki mescitlerin ve caminin ihtiyaçlarını gidermek için bir araya gelen öğrenciler, sol grupların iftiralarından yakınıyorlar" ifadesi de yer almıştı. 

Daha önce de İstanbul'da Nafi Baba Camisi'nde ODTÜ Mescit Topluluğu'na destek eylemi düzenlenmiş, eyleme Özgür-Der Üniversite Gençliği, Genç Hareket, Genç Öncüler ve Anadolu Öğrenci Birliği de katılmıştı. 

Risale Haber gibi gerici haber sitelerinde, "IŞİD yaftası vurarak mescitleri kapatıyorlar" başlıklı haberler yayımlanmıştı. Haberde ODTÜ Mescit Topluluğu'nun basın açıklamasına yer verilmişti. Basın açıklamasında "ODTÜ Mescid Topluluğu olarak biz herhangi bir cemaat, cemiyet, tarikat, örgüt, vakıf, dernek, kuruluş ya da siyasi partiye bağlı olmayan, ODTÜ’de bulunan mescidlerin ihtiyaçlarını karşılamaya, fiziksel ortamlarını iyileştirmeye ve öğrencilere dinlerinin gerekliliklerini yerine getirebilmeleri için kolaylıklar sağlamaya yönelik çalışmalarda bulunan bir öğrenci topluluğuyuz" denilmişti. 

AKP'Lİ AYDIN ÜNAL "CİZRE'YE NASIL GİRİLDİYSE ODTÜ'YE DE GİRİLİR" DEMİŞTİ

ODTÜ Mescit Topluluğu'nun iç yüzünü ve cihatçı çetelerin örgütlenme mevzisi olduğunu ısrarla anlatmaya çalışan solcu, sosyalist, muhalif öğrencileri eleştiren AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal da, o günlerde "Cizre'ye nasıl girildiyse ODTÜ'ye de öyle girilir" diyerek ODTÜ'nün ilerici ve laik öğrencilerini tehdit etmiş, Mescit Topluluğu'nu savunmuştu. 

ERDOĞAN YÖK'E "GEREĞİ YAPILSIN" TALİMATI VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, ODTÜ’de Mescit Topluluğu üyeleriyle karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada safını "Mescit Topluluğu'ndan yana" belirlemiş ve YÖK’e "Gereği yapılsın" talimatı vermişti. Erdoğan, ODTÜ’deki olayla ilgili “Utanmak yok, sıkılmak yok. ODTÜ’de namaz kılan gençlerin üzerine saldırıyorlar. Ben buradan sesleniyorum. Yönetici kadrolar lafa geldiği zaman ‘Özgürlükçüyüz‘ diyorlar. Sizin neyiniz özgürlükçü?” dedi.