CIA Başkanı: Pentagon Kürtlerle çalışarak iyi bir iş yaptı

CIA Başkanı Mike Pompeo, ABD Savunma Bakanlığı'nın Suriye'de Kürtlerle birlikte Sünnilerle de çalışarak iyi bir iş yaptığını söyledi.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo, American Enterprise Institute adlı düşünce kuruluşunda gündemdeki konuları değerlendirdi.

Vladimir Putin’in Rusya'yı Sovyetler Birliği’nin güçlü günlerine döndürmek istediğini savunan Pompeo, “Bu yönetim Ruslar’ı bulduğu her yerde püskürtmek gerektiğinin farkında” diye konuştu.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Mike Pompeo, IŞİD ve El Kaide içinse, “Zor hedefler olsa da savaş alanındaki başarı, gerçek fırsatlara ulaşmamızı sağlıyor. Cihatçıların yanında olmaktansa Amerika’nın yanında olmayı tercih eden daha fazla insan var” dedi.

Pompeo, "islamcı militanlarla mücadelede Sünni ortaklara mutlaka ihtiyaç olduğunu, Savunma Bakanlığı’nın Kürtlerle birlikte Sünnilerle de çalışarak iyi bir iş yaptığını" dile getirdi.

Bir soru üzerine, Başkan Donald Trump'a hemen hemen her sabah dünyadaki güncel gelişmelerle ilgili brifing verdiklerini anlatan Pompeo, "O gece neler olduysa onlar hakkında konuşuyoruz. Bugün mesela Afrin'de yaşananların gündeme geldiğini tahmin edebilirsiniz" dedi.