CHP'nin ittifak görüşmesi listesi açıklandı

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, İyi Parti ile yaptıkları görüşmenin ardından ittifak komisyonunun yeni görüşme listesini açıkladı. Tezcan, 'Temas grubumuz bugün BBP, DSP, BTP ve DP, salı günü (yarın) ise SP, HDP ve Vatan Partisi ile görüşecek' dedi.

CHP’de 9-10 Mart tarihlerinde yapılacak tüzük kurultayında görüşülecek taslak için 81 il başkanı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplandı. Genel merkezde basına kapalı yapılan toplantıda, taslak metin hakkında il başkanlarının görüşü alındı. Gazete Habertürk'ün haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin seçim güvenliği için kurduğu komisyonun çalışmaları ve tüzük değişikliği hakkında şunları söyledi:

İTTİFAK YASASI: Temas grubumuz, yarın sabah (bugün) Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Parti, Bağımsız Türkiye Partisi ve Demokrat Parti ile görüşecek. Salı günü (yarın) Saadet Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Vatan Partisi ile görüşeceğiz.

FİİLEN İHLAL EDİLİYORDU: Bu görüşmelerimizin ardından AK Parti ve MHP ile de oradan aldığımız görüşler çerçevesinde görüşmeler gerçekleştireceğiz. Amacımız seçim güvenliğinin sağlanmasıdır. Oyun sandığa girmesini ve sayılmasını arzu ediyoruz. Seçim güvenliği son dönemlerde fiilen ihlal ediliyordu. Seçim güvenliğinin yasal bir zemine kavuşturulması için bir geniş toplumsal mutabakata ihtiyaç olduğunu biliyoruz.

İLKELER İTTİFAKI: Sayın genel başkanımız söyledi; bir tarafta tek adam rejimi var, öbür tarafta adaletli temsilden yana olan bir büyük buluşma var. Biz o büyük buluşmanın tarafında ve temsilciyiz. Bu çerçevede büyük buluşmaya Türkiye’nin ihtiyacı var. Partileri, kişileri değil ilkeleri öne çıkaran, bir beraberliği savunuyoruz.