CHP'nin Adalet Kurultayı'nda 700 kişi konuşacak

CHP'nin organize ettiği Çanakkale'deki Adalet Kurultayı'nda yaklaşık 700 kişi konuşacak. Konuşmacılar arasında CHP'li, HDP'li, eski Refah Partili, eski ANAP'lı, EMEP'li, Erbakan'ın eski danışmanı ve AKP kurucusu da var.

Sekiz ana başlık halinde Türkiye’de yaşanan adaletsizliklerin farklı yanlarının konuşulacağı kurultayda, panelistler arasında HDP’liler de var, ülkücüler de, AKP kurucusu isimler de, eski Refah Partililer de, merkez sağdan siyasetçiler de...

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre 26-29 Ağustos tarihlerinde Gelibolu yarımadasında gerçekleştirilecek kurultayda mahkemede, seçimde, geçimde, eğitimde, devlette, inançta, medyada ve yaşamda adalet ana başlıklarının yanı sıra, 60 kadar da çalıştay düzenlenecek.

İŞTE KONUŞMACILAR

Dört günlük Adalet Kurultayı’nın sabah ve öğleden sonra ayrı ayrı yapılacak oturumlarındaki panelistler şöyle:

YAŞAMDA ADALET – HDP Milletvekili Celal Doğan, CHP eski milletvekili ve AİHM eski yargıcı Rıza Türmen, yazar Levent Gültekin, AKUT kurucusu ve Sözcü yazarı Nasuh Mahruki, Türk Boyları Konfederasyon Genel Başkanı Durhasan Koca ve Prof. Sencer İmer bu bölümdeki konuşmacılar olacak.

DEVLETTE ADALET– CHP Milletvekili İlhan Kesici’nin yöneteceği oturumda, AKP’nin ilk dönemlerinde başbakan yardımcılığı yapan Ertuğrul Yalçınbayır, Refahyol bakanlarından ve MHP’de de bir dönem siyaset yapmış olan Gürcan Dağdaş, ANAP eski milletvekili Abdülbaki Erdoğmuş, HDP eski milletvekili ve EMEP eski genel başkanı Levent Tüzel ile, CHP’nin TBMM Başkan Vekili Akif Hamzaçebi konuşacak.

GEÇİMDE ADALET – DSP'li eski bakan Zekeriya Temizel’in yöneteceği bu oturumda, Prof. Korkut Boratav, AKP kurucularından eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener, ANAP’ın eski genel başkanı Nesrin Nas, Necmettin Erbakan’ın danışmanlığını da yapmış olan Prof. Mete Gündoğan, Saadet Partisi’nde siyaset yapmış olan İbrahim Halil Sugözü ile CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuşma yapacak.

MEDYADA ADALET- CHP eski milletvekillerinden Oktay Ekşi, gazeteciler Doğan Tılıç, Ahmet Takan, Mustafa Kurdaş ile Cumhuriyet’in kısa süre önce tahliye edilen karikatüristi Musa Kurt bu oturumun konuşmacıları olacak.

HUKUKTA ADALET- Oturum konuşmacıları avukatlar Turgut Kazan, Celal Ülgen, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ ile MAK Danışmanlık'tan Mehmet Ali Kulat olacak.

SEÇİMDE ADALET- Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, eski bakan Erol Tuncer, Prof. Dr. Fethi Açıkel ile Oy ve Ötesi'nden isimler bu oturumun katılımcıları olacak.