CHP'li vekile 25 yıl hapis cezası!

CHP'li vekil Enis Berberoğlu hakkında 25 yıl hapis cezası verildi. Berberoğlu'nun tutuklanmasına karar verildi.

"MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması"na ilişkin davada CHP milletvekili Enis Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme Berberoğlu'nun tutuklanmasına karar verdi.

Berberoğlu, MİT TIR'ları görüntü ve belgelerini Can Dündar'a sızdırmak iddiasıyla suçlanıyordu.

Mahkeme Beberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti ve cezayı 25 yıla indirdi.

BERBEROĞLU "KAÇAR" DİYE TUTUKLANMIŞ

Mahkeme, MİT TIR’ları davasında eski gazeteci CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanma kararını ‘kaçma şüphesi’ gerekçesiyle verdi.

BABALIKTAN MEN EDİLDİ

Berberoğlu, bu kararla hapis cezasının yanı sıra seçme, seçilme ve değer siyası haklarından mahkum bırakıldı ve çocukları üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkilerini de cezasının infazı tamamlanıncaya kadar kullanamayacak.

Can Dündar da babalıktan men edilen isimler arasında yer alıyordu.

Enis Berberoğlu ayrıca davanın şikayetçileri arasında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yargılama sürecindeki giderlerini karşılamaya da mahkûm edildi. Berberoğlu, MİT’e ve Erdoğan’a 3 bin 960’ar TL ödeyecek. 

MALTEPE CEZAEVİ'NE GİDECEK

Berberoğlu tutuklama kararı sonrası polis merkezine götürüldü. Berberoğlu'nun önce Maltepe Cezaevi'ne daha sonra da Silivri Cezaevi'ne gönderileceği belirtildi.