CHP'li vekil: Kadir Topbaş'tan sonra dokuz başkan daha sırada

CHP milletvekili Barış Yarkadaş yeni bir iddiada daha bulunarak, "AKP’de dokuz belediye başkanının daha bu şekilde, istifa edeceği veya ettirileceği bilgileri var" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının yankıları sürerken, istifayı ilk duyuran kişi olan CHP’li Barış Yarkadaş yeni bir iddiada daha bulunarak, “AKP’de dokuz belediye başkanının daha bu şekilde, süreç içerisinde istifa edeceği veya ettirileceğine ilişkin bilgiler var” dedi.

Evrensel'den Erdi Tütmez'in haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yaşanan "veto krizinin" ardından Başkan Kadir Topbaş, 13 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti. İstifanın yankıları sürerken, ne Topbaş ne de hükümet istifanın nedenini açıklamadı. Topbaş’ın istifa ettiği toplantıdaki “Belediye başkanlığından istifa ettim. İnsan her şeyi affeder, adam yerine koyulmamayı affetmez” sözleri ise dikkat çekmişti.

Topbaş’ın istifasına dair konuştuğumuz CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, istifa gerekçesinin açıklanmamasını “Topbaş, eğer bir gerekçe açıklasaydı AKP içinde nasıl izole edildiğini, nasıl rencide edilerek istifa ettirildiğini anlatmak zorunda kalacaktı” şeklinde değerlendirdi. 

Yaşananların sadece Topbaş’ın istifasıyla sınırlı kalmayacağını söyleyen Yarkadaş, “AKP’de dokuz belediye başkanının daha bu şekilde, süreç içerisinde istifa edeceği veya ettirileceğine ilişkin bilgiler var. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili de Ankara kulislerinde çok çeşitli iddialar var. Sanırım AKP Genel Başkanı Erdoğan bunları sürece yayarak, partisini de çok daha fazla yıpratmadan sona erdirecektir. Çünkü bu şekilde partiyi yönetemeyeceklerini görüyorlar. Her yerden 'FETÖ’cü çıkıyor. Her yerden 'FETÖ’cü ağı çıkıyor. O yüzden sayısı 9-10 olan, hatırı sayılır belediye başkanlarının da zaman içinde tasfiye edileceği Ankara kulislerinde dillendiriliyor” dedi.