CHP'li vekil Emir: Pis kokular geliyor, niyetleri EGO'yu satmak

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, EGO’nun bir yandaş firmaya "peşkeş çekileceğini" iddia ederek, “EGO’da çok kirli işler oluyor, kulağımıza, burnumuza pis kokular geliyor. Amaç EGO'yu özelleştirerek satmak” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşmasına, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ardı arkası kesilmeyen hukuk tanımazlığından ve yolsuzluklara önayak olan, destek veren uygulamalarından birini yine gündeme getireceğim” diyerek başladı.

“EGO’DA ÇOK KİRLİ İŞLER OLUYOR, KULAĞIMIZA, BURNUMUZA PİS KOKULAR GELİYOR”

EGO’da çok kirli işler olduğunu öne süren Emir, “Kulağımıza, burnumuza pis kokular geliyor” diye konuştu.

Bu kuruluşta bin 800 otobüs olduğunu, bunlardan bin 280’inin doğalgazla çalıştığını ifade eden Emir şöyle dedi:

“İçeriden aldığımız duyumlara göre otobüslerin acil parçaları dışındaki parçaların değiştirilmemesi yönünde bir talimat verilmiş yani EGO otobüsleri şu anda kaderine terk edilmiş durumda. Otobüslerin yüzde 30 ila 40’lık bir bölümünün bilinçli bir şekilde çalıştırılmadığını, hizmete sokulmadığını biliyoruz. Amaç EGO’yu özelleştirmek. Niyetleri EGO’yu satmak. Kulağımıza gelen bilgiler doğrultusunda EGO’nun önce itibarsızlaştırıldığını ve sonrasında da bir yandaş firmaya peşkeş çekileceğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu firma hepimizin yakından bildiği bir firma, Söğüt İnşaat. Belediyenin yol ihalelerinin, köprü ihalelerinin neredeyse tamamını Söğüt İnşaat alıyor.”

Emir, “EGO’yu özelleştirecek misiniz, otobüs şirketini özelleştirecek misiniz ve bu özelleştirmeyi her zaman yaptığınız gibi Söğüt İnşaat’a adrese teslim bir ihaleyle verecek misiniz?” sorularını da yöneltti.