CHP’li vekil: Çalışanlara ‘Evet oyu verip fotoğrafını getirin' baskısı var!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, AKP'li belediyelere iş yapan taşeron firmaların, çalışanlarına referandumda "evet" oyu vermeleri ve bunu cep telefonuyla fotoğraflayıp kendilerine getirmeleri için baskı yaptıkları yönünde pek çok şikayet aldıklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, referandum çalışmaları kapsamında CHP Bağcılar İlçe Başkanlığı'nın organizasyonuna katıldı.

“NUMARALI KAĞIT VE PUSULALI FOTOĞRAF”

Sözcü'de yer alan habere göre, son dönemde sahada görüştüğü insanlardan ciddi şikayetler aldığını belirten CHP'li Cankurtaran, “AKP, hayırların önde olduğunu gördüğünden gözünü karartmış durumda. Özellikle AKP'li belediyelere iş yapan taşeron şirketlerin, çalışanlar üzerinde ciddi baskı kurduğu iddia ediliyor. Bu şirketlerde çalışan ancak işten çıkarılmamaları için adlarını veremeyeceğimiz kimi vatandaşlar, referandum günü evet oyu vermeleri ve bunu gizlice fotoğraflayarak getirmeleri yönünde baskılara maruz kaldıklarını iddia ediyorlar. Hatta bazı şirketlerin işi garantiye almak, çalışanların başkalarından elde edecekleri fotoğrafları kullanmalarını engellemek için önceden dağıtacakları ve üzerinde o kişiye verilen numaranın olduğu kağıdı da oy pusulası ile aynı kare içinde çekmeleri konusunda telkinde bulunduğu da öne sürülüyor. Böylece bu kişilerin hayır demesinin önüne geçilmek istendiği iddia ediliyor” diye konuştu.

“KABİNLERE TELEFONLA GİRİLMESİ ENGELLENMELİ”

Cankurtaran, “İddialar çok ciddi. Kimse AKP böyle bir şeye tenezzül etmez diyemiyor. İnsanların özgür seçimlerini sandığa yansıtmaları, baskı altında kalmamaları için oy kullanılacak kabinlere kesinlikle cep telefonuyla girmeleri engellenmelidir. Özellikle hayır için sandık başında görev yapacak olanlar bu konuda daha ısrarcı ve dikkatli olmalı” dedi.