CHP'li Özel'den AYM'ye başvuru açıklaması: Bireysele evet, başka partiye hayır

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliği için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunulabileceğini ifade ederek, "Bu konuda yaptırımımız yok. Ancak başka partiyle hareket etmek, siyasetin kaldırabileceği birşey değil. Bunun demokrasiyle bağdaşır tarafı yok" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Kendisinin Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmayacağını ifade eden Özel, "AKP'nin yüzünü ortaya çıkarmak için hakimleriyle, savcılarıyla  hesaplaşacağız. Orada gidip fikir, düşünce özgürlüğünü, bugün Türkiye'yi  getirdiği noktayı hepimiz anlatacağız" dedi.

Özel, 110 milletvekiliyle Anayasa Mahkemesine başvurmayacaklarını, başka bir partinin başvurusunun altında asla imza atmayacaklarını bildirdi. Özel, ancak her milletvekilinin bireysel başvuru hakkının saklı olduğuna işaret ederek, bireysel başvuruyu engelleme konusunda bir düşüncelerinin olmadığını kaydetti.

SİYESETEN KABUL EDİLEBİLİR TARAFI YOK 
Milletvekillerinin, durumlarını değerlendirerek başvuru yapabileceğine değinen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bireysel başvuru yapana herhangi bir müeyyidemiz yok. Bireysel başvurunun yasaklanması düşünülemez, bu bireysel bir haktır. Ben kendi adıma kullanmayacağım. Ama başka partinin bildirisinin altına imza ya da toplu halde  110 CHP'li milletvekiliyle başvuruyu düşünmüyoruz. Elbette bir başka partiyle hareket etmek, siyasetin kaldırabileceği bir şey değil. Bunun demokrasiyle  bağdaşır tarafı yok. Kendi partisi dışında bir partiyle hareket etmenin,  partilerin farklı farklı programları, öncelikleri olan, partileri parti yapan, üzerinde ortaklaştırılmış söylem, eylem birlikteliğinden ayrılmanın kabul  edilebilir tarafı yok siyaseten. Bir başka partiyle birlikte hareket edecek milletvekilimizin olduğunu  düşünmüyorum. Bireysel başvuru yapacak milletvekillerine, gerek başvuru için  gerek mahkemede gerek ilerleyen süreçlerdeki yargılamanın tüm aşamalarında da partimiz hukuki destek verilecek"

Bu arada bireysel başvuruda bulunmak isteyen milletvekilleri için hukuki desteği, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu veriyor.