CHP'li başkana sopalı saldırı

CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, parti binası önünde uğradığı sopalı saldırı sonucu yaralanarak, hastaneye kaldırıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, partideki toplantıdan çıktıktan sonra parti binası önünde uğradığı sopalı saldırı sonucu yaralanarak, hastaneye kaldırıldı.

Çorumhaber.net'in haberine göre, olay dün akşam saat 22.00 sıralarında Gazi Caddesi’ndeki CHP İl ve Merkez İlçe Başkanlığı binasının önünde yaşandı.

İddialara göre, partideki bir toplantının ardından evine gitmek için aracına yönelen CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, 5 kişinin saldırısına uğradı. Sopaların da kullandığı olayda Suludere’yi darp eden kişiler, CHP’li başkanın otomobiline de zarar vererek olay yerinden kaçtı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan CHP’li başkan, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Suludere’nin şikayeti üzerine soruşturma başlatan polis, olaya karıştıkları iddia edilen 3 kişiyi gözaltına aldı.

DAHA ÖNCE DE TEHDİT ETMİŞLERDİ

Tedavi altına alınan Ali Rıza Suludere, kendisine saldıranların, daha önce otopark nedeniyle tartıştığı kişiler olduğunu söyledi.

Gazi ve İnönü Caddesi’ndeki otopark uygulamasına karşı çıktığını ifade eden Suludere, “Daha önceden otopark ücreti nedeniyle tartışmıştım. Bu uygulamanın yanlış olduğunu daha önce belirtmiştim. Bana saldıranlar, kısa bir süre öncede tehdit etmişti. Ben de haklarında şikayetçi olmuştum. Bugün bana saldırıp, aracıma zarar verdiler” dedi.