CHP'den 'Önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler' diyen İBB Başkanı'na yanıt

İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın 'Metroda birinci önceliğimiz, en fazla oy aldığımız yerler olacak' sözlerine CHP'den yanıt geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Metroda birinci önceliğimiz, en fazla oy aldığımız yerler olacak" diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Mevlüt Uysal'a yanıt verdi.

CHP'li Tekin, "O kapalı salonlarda vatandaşın bile sizinle temas kuramadığı yerlerde kuru sıkı atıp gidiyorsunuz. Aynı zamanda bölücülük yapıyorsunuz. İstanbul'da yaşayan her vatandaşımız, şu anda doğan çocuğumuz bile vergi ödüyor. Elbette hizmeti her yere götüreceksiniz. Herkesten aldığınız vergi karşılığında herkese eşit hizmet götürmek zorundasınız. Vicdanen de hukuken de bu böyle olmalıdır. Ama ne yazık ki vicdanları susmuş. Utanmadan, arlanmadan 'hangi ilçeden çok oy alıyorsak oraya hizmet götüreceğiz' diyebilecek kadar aymazlaştıklarını söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Tekin, "Tahsis edenlerin tamamını biliyoruz. Çok gariptir, şu andaki belediye başkanımız, eski Başakşehir Belediye Başkanı'dır. Başakşehir'de 2008 ile 2015 arasında 13 tahsis gördüm. Bu tahsislerde mevcut belediye başkanının dahli var mıdır, yok mudur? Bunu bilmiyoruz ve halen cevap alamadık. Bugüne kadar, 'kim tahsis etti', 'kim imar uygulamalarını yaptı' bunların hiçbirisiyle ilgili tek bir soruşturma açılmış değil" dedi.