CHP'den 'Merve Kavakçı' tepkisi: Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl temsil edecek?

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "FETÖ'yü temizliyoruz" denilirken, başka cemaatlerin devletin kurumlarında etkin hale geldiğini ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, TBMM İçtüzük değişikliğinin, dünya demokrasi tarihinde çok tartışılacak bir değişiklik olduğunu, iki partinin Meclis'in sesini kesmek, konuşma sürelerini kısıtlamak için anlaştığını savundu.

Bunun, anayasa değişiklik sürecinden ayrı tutulamayacağını, devamı olduğunu ifade eden Çiçek, bu iktidar döneminde devletin temel kurumlarının itibarsızlaştırıldığını, bunun içinde yargı, silahlı kuvvetler, polis ve istihbarat birimlerinin yer aldığını belirtti.

Çiçek, 15 Temmuz'da bu temel kurumların neredeyse iflas durumuna geldiğini, bunların devleti devlet yapan temel kurumlar olduğunu vurguladı. Çiçek, iktidarın, 15 yıldır Türkiye'yi yönettiğini, "Sorumlu değiliz" demesi halinde, doğruları söylememiş olacağının altını çizdi.

Yargının itibarsızlaştırıldığını, sırada yasamanın yer aldığını vurgulayan Çiçek, yasamanın yetkilerinin cumhurbaşkanına devredildiğini söyledi.

Çiçek, Merve Kavakçı'nın Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atanmasını da değerlendirerek, "Bu büyükelçi, gittiği ülkede demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl temsil edecek?" diye sordu.

Çiçek, "demokrasiyi araç olarak kullanmanın, siyasi güç elde etmek ve cumhuriyeti karşı devrim için kullanmanın bu millete yapılacak en büyük ihanet olduğunu" ifade etti.

"FETÖ'yü temizliyoruz" denilirken başka cemaatlerin, devletin kurumlarında etkin hale geldiğini söyleyen Çiçek, "İktidarı samimi olmaya, cumhuriyetin temel değerlerine geri dönmeye, kamuda liyakata göre atama ve terfi yapmaya davet ediyoruz" dedi.