CHP'den erken seçim iddiası: Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimi 2018'de...

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay erken seçim iddiasında bulunarak, "Erdoğan yorgunluğunu Türkiye iddia ediyorum 2018'de üzerinden atacaktır. Türkiye rahat bir nefes alacaktır" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, "Ben 2018'de bir cumhurbaşkanlığı seçimi ve 600 üyeli parlamentonun üyelerinin seçiminin gerçekleşeceğini öngörüyorum" dedi.

Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına 2017-2018 eğitim öğretim yılının sancılı ve sıkıntılı bir şekilde başladığını belirterek, öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

Eğitim alanında AKP döneminde altı bakan ve iki müfredat değişikliği yapıldığını anımsatan Altay, "Kendi çocuklarını eğitimde denek olarak kullanan dünyadaki tek ülkeyiz" ifadesini kullandı.

TEOG'UN KALDIRILMASINA CHP'DEN DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TEOG'un kaldırılmasına yönelik sözleri ve ardından yapılan açıklamalara değinen Altay şunları söyledi:

"AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Başbakan'a söylerim TEOG kalkar' dedi. Padişah fermanı gibi. Bildiği, bilmediği her konuda ferman vermeyi marifet sanan bir Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. TEOG mutlaka kaldırılmalıdır. Biz getirildiğinde de itirazlarımızı yaptık, eğitim bilimciler de yaptı. Ama bunlar Amerika'yı yeniden keşfetmiş gibi bu uygulamayı getirdiler. Kendi getirdikleri uygulamayı şimdi kendileri sonlandıracaklar."

 

"SEÇİM 2018'DE"

Altay, AKP'de bir metal yorgunluğu olmadığının altını çizerek, "AKP'de bir metal yorgunluğu yok ama Türkiye'nin bir Erdoğan yorgunluğu var. Erdoğan'ın hırsı, kini, üslubu Türkiye'nin kabul edebileceği sınırların çok üstünde. Erdoğan yorgunluğunu Türkiye iddia ediyorum; 2018'de üzerinden atacaktır. Türkiye rahat bir nefes alacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Altay, "Ben 2018'de bir cumhurbaşkanlığı seçimi ve 600 üyeli parlamentonun üyelerinin seçiminin gerçekleşeceğini öngörüyorum" dedi.