CHP'den Cerablus yorumu

TSK'nın sınırdaki Cerablus'a başlattığı operasyon sonrasında CHP'den de açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, ''Türkiye Suriye’de denkleme yeniden dahil olmak istiyor. Ancak bir siyasi stratejisi olması gerekir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Öztürk Yılmaz, ''Türkiye’nin  IŞİD’e karşı başlattığı Cerablus harekatı ile Suriye’deki denkleme dahil olmak istediğini'' söyledi.

Gazeteduvar'ın haberine göre Yılmaz, “Hükümet, Cerablus’u eğer muhaliflere aldırabilirse, Mare-Cerablus hattı denetim altına alınabilecek. Burayı muhaliflere kontrol ettirebilecek. Yalnız burada PYD 711 kilometrelik sınırın 650 kilometresine hakim olduktan sonra geç kalınmış bir hareket” diye yorumladı.

'SİYASİ STRATEJİ GEREKLİ'

Yılmaz, şunları söyledi: “Hükümet, Cerablus operasyonuyla PYD’nin sınırımızda oluşturmak istediği koridoru kesmek istiyor. Çünkü şöyle bir şey var, IŞİD’in Cerablus’tan sonra Menbic’i alacağı söz konusuydu. Cerablus’un IŞİD’den temizlenmesi önemli bir şey. Hükümet, Suriye politikasının yanlışlığı nedeniyle uzunca bir süre araziyi doğru okuyamadı. Şimdi Suriye’de denkleme yeniden  dahil olmak istiyor. Ancak bir stratejisi olması gerekir. Bütün bu askeri hareketin siyasi stratejisi olması gerekir. Bunu göremiyoruz. Şimdi burada konu şu; Türkiye İran’la Rusya ile yapacağı  faaliyetleri ABD ile bir ana çerçeveye oturtamazsa küresel kriz haline dönüşen Suriye konusunda özellikle hareket edeceği ülkeler açısından sıkıntı yaşayabilir.''