CHP'den 'Cerablus' açıklaması

TSK'nın Cerablus operasyonu için CHP'den açıklama geldi.

TSK'nın ÖSO gruplarıyla birlikte gerçekleştirdiği Cerablus operasyonu için CHP'den ilk açıklama geldi.

Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Böke, "Türkiye'deki IŞİD hücreleriyle sistematik bir mücadeleden söz etmek mümkün değil. IŞİD, İstanbul'un göbeğinde piknik düzenliyor" dedi.

Böke'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

CHP olarak bugün yaşanan her şeyi endişe ile izliyoruz. Sınır ötesi harekata katılan Suriye'ye giriş yapmış askerlerimiz sağsağlim ülkelerine dönsünler.

IŞİD bölge ve ülkemiz için en önemli tehdittir. Çok açıkça ortaya koymalıyız. IŞİD bir canavardır. İçeride ve dışarıda mücadele konusunda geç kalındı. BM kararları kapsamında IŞİD'le mücadele ile kararlarının bölgesel aktörler tarafından desteklenmesi gerekir. Bu örgüt halkımıza kast etmektedir. Bu canavar ortaya çıktığından beri Türkiye'nin aktif bir mücadele yürütmesi gerektiği ifade ettik. Hem içeride hem dışaroıda tehdidin bertaraf edilmesine yönelik önerilerimiz ortaya koyduk.

'2 yıl önce Genel başkanımız şöyle demişti: 'Gelin kara harekatını Kobani'nın kurtarılması ve IŞİD'in bölgeden süpürülmesi için sınırlandıralım. Sonra askerimizi derhal geri çekelim.' O gün Cumhurbaşkanı 'aklınız sizde kalsın' demişti. Bütün somut önerilerimiz her zamanki vurdumduymazlık sürdürülmüştü. Aklımız dinlenmiş olsayda Suriye felaketine sürüklenmezdik.

Ancak ne yazık ki IŞİD'le mücadele etmek yerine büyümesine göz yunan aktörlerin başında geldi. Siyasi irade IŞİD'in ismini dahi telaffuz edemiyor. IŞİD'e katılıma göz yumuyor. IŞİD hücrelerini takibinden söz etmek mümkün değil. İstanbul'un göbeğinde IŞİD piknik düzenliyor. Dergi basıyor. Vatandaşları açıkça hedef gösteriyor. IŞİD üyeleri hukuk tarafındfan serbest bırakılıyor. Canlı bombalar at koşturuyor. Ve evlatlarımız IŞİD'le mücadele girdabına sokmak zorunda kalıyoruz. Ama vatandaşımızı sınırlarımız içinde koruyamıyoruz.

Hükümete açık çağrı yapıyoruz. Sadece Cerablus'ta değil kendi topraklarımız içinde IŞİD'le sammimi mücadeleye davet ediyoruz. Eğer hükümet OŞİD'le mücadele konuusnda samimi ise bu kez uyarılarımızı ciddiye almalı. IŞİD'in ulusal tehdit olduğunu kabul etmeli. Sınır içerisinde adımları atmalılar.''